SlideShow




0

music tak auto play (tutorial)

kenapa bila kita letak lagu kat blog ni dia tak auto play ?
kes ni sebenar nya masalah dari sumber coding yang korang copy tu salah
tak kesah lah korang copy dari website mana
korang kena customize atau setting kan dari website tu

tapi tak apa
masalah ini boleh diselesaikan
korang boleh guna coding ini



nampak tak autoplay tu ?
tambahkan sebelah coding src="" tu
yang loop tu untuk looping(ulang) lagu korang
kalau tak nak lagu korang habis melalak , gunakan loop tu

p/s: jika tak berkesan , tukarcoding autoplay="false" tu kepada "true"
kalau tak boleh juga mungkin sumber dari website yang korang copy tu gunakan CSS code atau
Javascript

terlupa pulak , nak copy code ni tekan ctrl+C sebab right click disable kan. hua3

terima kasih

0 comments:

Post a Comment