SlideShow




0

kedekut ilmu





orang berbudi kita kena berbahasa
cikgu dah ajar kita
kita jangan lah kedekut ilmu untuk ajar orang yang tak tahu
ilmu tu tak akan kemana pown
malah , dapat pahala lagi kak oii

biar orang kata kita jahil
tapi tak semesti nya kita sombong
gunakan kelebihan yang ada
kongsi bersama adalah benda sihat
jangan bolot seorang diri

aku tahu istilah "the best programmer is the best copier" tu
tapi , jangan sombong serta angkuh ya
setakat copy dan paste bulat-bulat dari website lain
lalu berkata dan mengaku itu ilmu kamu kepada orang jahil
apakah itu perkara "riak" ?


yang sebenar-benarnya jahil adalah kamu
aku seorang copier jugak
tapi tak ada pown sampai macam tu sekali
malah , aku kongsi lagi dengan orang

fikir sejenak sebelum berkata-kata =)

0 comments:

Post a Comment