SlideShow




0

cinta Noktah !

Aku Menaip , bukan Menulis


kisah cinta seorang remaja lelaki yang setia tapi akhir nya cinta nya ditolak dan ditinggal kan
yang tinggal hanya lah warkah utk beliau saja
rasailah kepedihan yang di alami oleh pemuda ini sepanjang perjalanan cinta beliau

kisah nya bermula macam ni
aku yang bernama Samad hnya berumur 20 tahun
seorang pelajar di sebuah Kolej swasta
aku giat dalam dunia internet
sejak aku Form 3 lagi
bermula dari Friendster , lalu ke dunia Myspace
sekarang ni Facebook dan Twitter menjadi carta yang teratas
tapi cerita nya semasa aku bergiat dalam Myspace

dari Myspace aku kenal ramai kawan dari pelbagai negeri
dari Timur ke Barat , dari Selatan ke Utara
macam2 jenis kawan yang aku dah kenal
kawan yang terlalu baik ade , kawan yg terlalu jahat pon ade
ketika tu aku masih "single" lagi
so , agak nya dunia macam ni lah tempat aku cari jodoh
sehingga lah aku kenal seorang wanita ni
name die Sarah Simon , minah kacuk mat salleh
cantek sangat !
aku "add" die , aku ingat kan die tak "approve"
kemudian die "approve" lah
aku tak sangka sangat
dan sejak hari tu kami selalu "chating" bersama
die "comment" aku , aku "comment" die balik
aku suke care die , die ni agak peramah dan suke ambil berat
walaupun tak pernah jumpe , tapi aku dapat rase kan die dekat ngan aku
selalu "webcam" tu lain cerita , tapi aku rase die ni macam ade aura tarikan yang memukau . hehehe~
dari "webcam" lah aku dapat lihat rupa die secara
"live"

kemudian , aku mula lah kasi no telefon aku kat die
konon nye nak usha "line" , mane tau kalau dapat
hehehe~
"bile lah die nk contact aku ni , harap-harap die "contact" aku" . bisik hati aku
hasil nya , die "contact" aku
setelah tunggu lame , akhir nya die sudi jugak trima no telefon aku
terloncat bahagia aku ! huhu~
sejak hari tu , selalu juga kami bermesej , kadang kala "call"
rase sejuk je hati bile dengar suaranya yg merdu tu
tapi ketika tu kami masih kawan lagi
tiada "declaration" pape pon
hihihi~

dari "world Wide Web" , kami ke dunia nyata
aku tinggal di Johor , manakala die tinggal di Penang
kami sangat berjauhan ! yelah , sorang kat Utara , sorang kat Selatan
so , memang susah sekali la kalau nak berjumpa tu
tapi pada aku , jauh sekali mana pown aku tetap nak jumpa die
aku bercadang nak jumpe die bile cuti semester bermula
die pown ade ajak jumpe juga , so aku tekad cuti ni aku nak ke sana
kemudian , cuti semester bermula .


abes "Final Exam" saje , aku bergegas pergi beli tiket nak ke Utara
esok nya aku bertolak , dari Johor Bharu ke Butterworth Penang
tapi aku tak bagi tau pon aku nak datang sana
saja nak buat "suprise" kat die
"mesti die terkejut bile tengok aku tibe2 ade depan mata" , terlamun seketika
hampir 10 jam perjalanan , akhir nya aku sampai di Terminal Butterworth
sebelum aku ke Penang , aku ade mintak alamat umah die
konon nye nak kasi hadiah lah "time" hari jadi die
pada aku , Penang tu biase bagi aku sebab dulu keluarga aku pernah tinggal sini

kemudian aku naik Feri dari Butterworth ke Penang
bile tiba di terminal , lantas aku bergegas kat pakcik pemandu teksi
"pakcik , tolong bawak saya kat alamat ni ye pakcik" .
die tinggal kat Sg. Nibong , dalam 20 minit perjalanan macam tu
tiba di Sg. Nibong , hampir setengah jam aku cari jalan kerumah die
"adoii , mana la rumah minah ni , berapa la tambang teksi aku ni" . hati aku berkate
hasil nya , aku jumpe juga rumah die kat mana
"Alhamdulillah , jumpe juga rumah die !"
pakcik teksi tu behenti betul2 depan rumah die
tak sangka , cantik nya rumah die
syukur aku selamat sampai

tapi tepat je aku sampai rumah die
hati aku tibe-tibe terhenti dan tersentap
mate aku pula mengalir kan air mata
terkejut tak terkata , aku rase sedih sangat
aku terlihat sesuatu yang amat menusuk jiwa
aku terlihat . . . .


maaf yekk , penulis dah penat
hahaha~ nanti kan sambungan cerita ini
thanks sebab buang mase anda baca blog saya
tunggu yekk sambungan die




hasil karya
Sham Innocent

EndLessly Story Copyright © 2010 All Right Reserved Sham Innocent eL-Prada

0 comments:

Post a Comment