SlideShow




0

Tunggu sekejap !

tunggu sekejap atau tunggu selama-lamanya ?
hampir setahun aku "single"
terfikir jugak , ingin mencari calon
tapi siapa la tu ??

bukan tiada calon
ade saja calon nya
cume kene la memilih
tak nak sejarah kembali buat kali ke 3

siapa calon nya ?
jika kalian masih ingat lagi post sebelum ni lalu kalian akan tahu
tapi nama nya di larang sebut !

pada yang tak sempat baca tak ape
masih ade peluang lagi
Click sini

tapi akhirnya hanya seorang saje akan menjadi pemilik hati
wekkk ! geli pulak rasenye ! haha~


kami masih belum "declare" pape lagi
yang pasti beliau "single"
mencuba memetik bunga yang berkembang
tapi kena menunggu dan terus menunggu !

kami kenal sudah lama
cuma , jarang berhubung saja
hampir 2 tahun kami kenal
kenal dari mana itu adalah rahsia

beliau sangat baik serta "caring"
suke merenung wajah kiut miut beliau
suke sangat cara & sifatnya
cuma . . .

berhubung tu memanglah berhubung
bersayang tu memanglah bersayang
cuma aku rasa aku pula yang syok sendiri
ibarat orang yang bertepuk sebelah tangan

walaupun kami saling berhubung
ber"sayang-sayang"
masing-masing beri "respond" yang baik
tapi hakikat nya , aku masih dibelenggu Tanda Soal .

adakah aku ade kekurangan ?
adakah aku layak untuk beliau ?
adakah aku punyai kesalahan yang tersirat dalam diri sendiri ?
adakah aku masih belum memenuhi syarat kehendak die ?
atau adakah beliau masih belum sedia untuk bercinta ?

sekilas pandang memang lah remeh-temeh
tapi pada aku sangat bercelaru
adakalanya kerja jadi "membabi buta"
macam ada yang tak kena

apakah ini ?
di lamun perasaan rindu .
rindu yang di lambung ombak
terhuyung hayang yang goyang


tentunya perasaan ni tak lama
takut ditunggu lama , pudar jadi nya
merana dan melepas peluang yang ada pula
maka aku pun terus menunggu kembangan bunga seterusnya

bila ber"message" , soalan yang sama di tanya
bila di imbas persoalan yang lama , lupa jadinya
bila menghubungi , tak berkata apa-apa
bila ditanya "awak suka saya?" , topik lain di tukar oleh nya

pelik tapi benar
kalau suka , kenapa melarikan diri ?
takot kisah dulu kembali membunuh hati ?
sampai bila nak bersunyi sepi ?

tapi , hati ni tetap menunggu
cuma risau angin beralih kearah yang lain pula
jangan tumpahkan air mata kerana sepi
burok serta hodoh jadinya





maka itu , tunggu dan lihat saja
jika tiada khabar serta berita
tak akan menunggu lagi
mencari arah mata angin seterusnya

bukan tak nak menunggu
tapi terpaksa
semakin hari semakin sepi
masa semakin singkat

menentang status yang masih single
mengharap tu jangan sama sekali
tak mahu bertepuk sebelah tangan
nanti lain pula jadi nya
0

sumpah dr seorang penyumpah yg disumpah menjadi sesumpah !

actually hurm
hujan kat luar agak lebat
dari semalam hujan tanpa henti

aku dari Kluang ke Batu Pahat
naik bus Orchid Express
terjengah dari tingkap bas
air dari sungai mula melimpah
kebarangkalian untuk banjir tu sudah terjawab
haihh~

tapi tu bukan topik sebenar nye
topik tu tade kene mengene pown ngan tajuk ni
hanya muqadimah saje

semasa dalam bas , aku dengar radio yang dipisang oleh siDriver Bus
suare yg hos kan station radio tu macam Erra Fazira
auuuhhhh~ ke aku yang salah dengar ?
memang Erra jadi penyampai radio ke sekarang ni ?

hurm
tapi tu tak penting la
ape yang si Penyampai radio tu cerita kn tu tentang SUMPAH
topik ni hanya sekadar nasihat & peringatan

kalau berjanji jangan cube bersumpah
"jangan mainkan sumpah , nanti sumpah makan tuan ! kalau tak bole janji cakap tak boleh !" si Penyampai radio tu bertaqwim

tapi bila difikirkan
aku sesalu bersumpah walau ape situasi pown
kenape la perlu bersumpah ?
*menyesal seketika dan selama-lamanya*
hanya sekadar berjanji , tu pown dah cukup
tak perlu la bersumpah

orang kate , bile kite bersumpah boleh berikan kepercayaan
konon nye lahh . tapi hakikat nya ?
janji tidak di kotakan
nazar di mungkirkan
sumpah di pertikaikan
sekali gus tergolong dalam orang yang munafik
betol takk ?

bukan rekaan semata-mata
tapi ni la selalu terjadi kat orang kita
cakap main lepas saje
tanpa fikir kebaikan mahupun keburukan

jika tak boleh janji , lafaz kan "InsyaAllah"
"InsyaAllah" tu bkn janji pada Allah
dan membawa maksud "jika dikehendaki dan dengan izin Allah sesuatu akan berlaku"
maka , tak salahkan kalau kita guna InsyaAllah ?
kenapa perlu
BERSUMPAH ?

ayat paling mudah kalau tak yakin pada diri sendiri
jika boleh janji =
katakan boleh
jika tak boleh janji = katakan tak boleh

percaya atau tak tu diorang punya pasal
yang penting , jangan libatkan diri tergolong dalam orang yang
Munafik
JANJI MESTI DIKOTAKAN !!

jangan bohong pada diri sendiri !
dan jangan jadi orang yang bodoh sombong !

hehe~
kita belajar Agama Islam hari ni
sila lah renung2 kan :)
p/s : tajuk tak boleh blah , tade kene mengene ngan topik pown .
ahahah~
nak suruh korang baca entry ni sebenar nye
korang kan pemalas nak baca
jgn marah :)
0

sham innocent

cube tengok gambar si comel ni



boleh percaya ke ?
buat salah tak nak mengaku
tu lah manusia sekarang
bajett bagos

ohh , "sham innocent" ?
korang google translate saje ayat ni
then korang taw ape maksud die

kamu ni "innocent" ke ?
or "sham innocent" ?

0

what i can do for you ?

hamba Allah swt mengadu kat aku memalalui IM Facebook
die kate tension & banyak masalah sekarang ni
masalah keluarga , kewangan , keperibadian
kepale buntu & stress d'buat nye

mintak share ngan aku
yes , boleh saje nak share ngan aku
aku suke dengar masalah kawan-kawan aku

bantu tu mengikut kemampuan sendri
kalau aku mampu , aku bantu
tapi mase tu aku "mendengar" masalah kau
aku sempati ngan kau

tapi kau salah anggap kat aku
kau cakap bukan-bukan pasal aku
kau kate aku ni tak kenang budi
malah kau ungkit cite dulu

aku rase ape yang aku bg taw tu tak salah kowt
kau ade masalah ,dan aku sebagai kawan cube bantu kau
tapi aku tak mampu nak bantu kau dari segi fizikal
ape yang aku boleh buat hanya mampu cume bagi nasihat saje

kau pulak berjauhan ngan aku
itu saje la yang aku mampu
aku kate bende baik kowt
"ingat Tuhan , kalau kite susah Tuhan lah selalu yang bantu kite . selalu berdoa & yang paling penting sembahyang . Insya Allah , kau akan tenang nanti !"

belom abes taip kaw da bising-bising
kalau kau ta suke kat aku skali pown tapi agak2 lah
kau macam bantah soal agama jek

aku ni bukan la baek sangat pown
memang tak layak nak ceramah orang
tapi aku kate bende yang betol
bukan bende yang salah

mintak ketenangan jiwa dari Tuhan
rajin berdoa & solat
Insyallah DIA akan tolong
cube fikir sikit

nak harap kan kawan ?
kau mati kebuluran pown belom tentu dapat tolong
kau patot syukur kau masih ade kawan yang amek berat pasal kau
hargai diorang , bukan burok kan diorang

aku sikit pown tade niat nak berlagak depan kau
ta kenang budi or lupe kat kau
kalau aku ta kenang budi , da lame aku bwt "donno" kat kau !
fikir sikit okey

hargai kawan kau selagi kau masih ade kawan
kawan memang senang di cari
tapi kawan yang betol-betol setia ?
dalam 1 juta kawan tu hanya ada sorang je

dan aku bukan la tergolong dalam kawan baek kau
aku sedar aku sape, so kau cari kawan yang lagi bagos dari aku

ingat pesanan aku
biar buta hati , jangan buta agama
jangan jadi kawan tikam kawan


0

sila lah baca kepada yg berkenaan

sesusah mana sekali pown aku
aku cuba senang kan kau

semiskin mana sekali pown aku
aku cuba kaya kan kau

sejahat mana sekali pown aku
aku cube jadi baik demi kau

sekejam mana sekali pown aku
aku tetap berhati perut terhadap kau

sehina mana sekali pown aku
aku tak pernah berpaling muka kat kau

bile kau perlu kan aku
anytime , anywhere aku ade di sisi kau


bile kau perlu kan pertolongan dari aku
sedaya upaya aku cube bantu kau

bukan lah mengungkit
bukan lah berkira


tapi ingat lah pengorbanan aku kat kau
walaupun tak sebesar mana
atleast bukti kan dengan usaha kau

bile aku perlukan pertolongan kau
ade kau usaha demi aku ?
ade kau fikir kan kesusahan aku ?
ade kau kisah pasal aku ?

walaupun kau kate kau cube tolong aku
tu pown dah bermakna bagi aku walaupun hanya sekadar cubaan

kate kan kau gagal
kenape berdiam diri ?
malu dengan aku sebab kau gagal ?
malu dengan usaha sendiri ?


jangan berjanji jikalau tak bole tunai kan
hanya sekadar mencube tapi gagal tak salah pown
tapi perkara yg mengecewakan aku kenape kau berdiam diri bile kau gagal
kalau tak bole tunai kan atleast bgtau lah
tak susah pown !

ni ibarat kau telah menghilang kan diri dr dunia
kau ibarat tak kenal aku semata-mata
ungkapan "maaf" pown tak tertulis
batang idung pown tak kelihatan

bile aku mesej kau
reply pown tidak
bile aku nak call kau
hp di turn off
bile aku on9
kau pula off9

bile aku IM kau
kau ignore aku

kalau kau buat aku mcm ni
baik kau delete no aku dr hp kau
kemudian remove aku dr friendlist kau
kalau nak block sekali pown sila lah

aku tak marah
aku tak heran

senang kan ?
so lepas ni tak payah la susa2 kau nk berlakon !

sebab ade aku ke , tade aku ke
same saje
aku ni bukan penting mane pown bg kau
kau perlu kan aku bile susah jek

biar berjanji
asal kan pandai kotakan
biar gagal
asal kan mencube
biar bersalah
asal kan jangan berdiam diri

walaupun aku kate
"ohh , tape .. kalau ta dpt tolong pown tape . aku tak pakse"
atleast bg tau aku kalau tak dpt tolong
jangan la buat aku tertunggu-tunggu
pastu diam kan diri macam tak kenal aku
ni ke "sahabat" ?
andai kate kau perlu kan aku lagi
aku sedia membantu
dan aku masih anggap kau sahabat aku lagi
nak gelak , sila lah gelak !
0

to haters !!


"why does everyone hate me ?"
ahaha~
biar die benci kite
jangan kite benci orang

tapi orang nak berkate ape tentang aku
berkate-kate-kate-kate lah !!



dan anda boleh away dari saya
saya sikit pown tak kesah okey !!

awak nak buat ape kat saya pown
buat la , saya tak rasa menyesal walaupon sikit pown

samada awak nak . . . . .



or



so , laku kan saja lah
what i can say ??
ni saje lah yang saya mampu cakap !


kalau rasa diri kau tu betol sangat
bawa la haluan kau tu !

kalau susah pandai pulak cari aku
ni lah Faker !
si Talam Dua Muka !


kepada yang betol2 HATE ME

follow my step


press Alt+F4

tq
0

si Loser

menatang dulang paku serpih
mengata orang die yg lebih

"tu lah orang melayu"
aku tak cakap , orang lain yg cakap
tapi betul ape kate nye

bile Melayu di caci
mula maki hamun
tapi tak di sangka ape yg di hamun kan
tak sadar sume tu

berjanji hanya di mulut
secara fizikal nya tak di tunai kan pown

bile berhutang
tak pandai di pulang kan balik

pandai berkata
tapi sebalik hanya 2x5 saja

kalau dah bersalah
mula tak mahu mengaku
malah , lari 1 kampung


alaaa
kalau nak di sebut kan 1 per 1
sampai esok pown tak abes

tapi ni lah hakikat nye
bukan mengutuk atau mencaci
tp menyadarkan diri sendiri

fikir sejenak
renung seketika
ape yang anda buat tu betul or tak ?

jangan di sangka semua tu betul
jangan di sangka jua semua tu salah

saya mengaku saya pown tersenarai si Loser
tapi bila di fikir kan rasa malu la pula

pandai berkata
pandai lah di tunai kan


pandai berjanji
pandai la di kota kan

pandai berhutang
pandai lah bayar semula

pandai buat salah
pandai-pandai lah fikir sendiri

jangan di cop LOSER sudah !


1

tazkirah D.O.T.A


D.O.T.A ?

ape itu DOTA ?
ade orang cakap DOTA ialah
Dunia Orang Tanpa Awek
ahaha~
what the ...

Definition D.O.T.A yg sebetol nye
Defense Of The Ancients
ohh crap !
ni sejenis GAME no 1 dunia okey
iaitu Warcraft 3 Frozen Throne





well
ade certain orang tu tolak bulat2 GAME ni
ade yang terima GAME ni sebagai mengisi mase lapang
ade jugak yg terlalu taksub sampai TAK makan , minum , mandi ape sume

mungkin DOTA (Dunia Orang Tanpa Awek) tu betol
dah diorang 24 jam hadap DotA
memang la tade awek
mungkin awek tak penting bagi diorang
ade jugak orang mcm tu
jgn di sangka tak ade

TAPI
ade di kalangan diorang jugak yg ade awek , tapi maen DotA
tak semesti nye DOTA tu "Dunia Orang Tanpa Awek"
statement macam ni kuar sebab mereka yg fikir mcm tu .
terutama nya bagi perempuan
lebih kurang 40% gitu la lelaki putus cinta sebab DotA

ohhh~
tolong lah~
setiap kali 60 saat mesti nak mesej awek die
hahh ? korang tak rimas ke ?
macam kene penjara
tapi ade setengah lelaki tu bole trime
sebab diorang tak main DotA or diorang memang SUKA mesej
bukan sume orang yang suke main GAME

tapi caye lah
pada aku , hp mesti ade kat tangan adalah bende yg PALING MERIMASKAN
tak bermaksud tak msj langsung
tapi ade batas nye

pade korang yg anti DotA
sila paham orang yang gile DotA
release tension dengan main DotA itu HARUS
ahaha~

jangan pertikaikan orang yang main DotA tu "WASTE"
itu hak peribadi masing-masing
pada awek , kalau tak caya kat BF korang sudah
aku bole jamin , orang yang main DotA ni lebih SETIA drpd orang yg tak main DotA
tak kesah la DotA or ape saje jenis GAME

cube fikir balik
diorang hanya "DotA"ing saje
tade pown msj or ngorat sape-sape pown
so buat ape nak risau ?
tak "caring" pasal korang ?
diorang pown kene ade "KEBEBASAN" jugak
jangan pakse orang macam tu
punca lelaki TAK SETIA sebab ni la
JEMU akan perangai awek nye
kan ? kan ? kan ?

so , Ahli DotA itu normal
memang ade kebaikan , memang ade keburukan
tapi tu sume naluri masing2
korang tade hak nak kutuk or marah
kecuali yg "taksub" tu
kutuk lahh

sekian terima kasih

1

bakal artis :p

Mentor ?





ke




Akedemik Fantasia ?



si Bakal Artis ni bertanya kat aku
AF ke Mentor ?
tibe2 saje kamu bertanya

lerrr , nak uji bakat nak jd penyanyi rupe nye
heee~ dari dulu kau bertanya
aku pown tunggu kau jugak mane tak muncul2 kat tv
nie tapi kali ni betol kowt

aku jawab AF lah
AF hadiah die lumayan
hehe~ aku bodek kau ni nanti dah menang jangan lupe aku
ahaha~

ni la budak nye
lihat sendiri bakat die
kemudian nilai
jangan di kutuk , kang dpt publicity





okey takk ?
jangan puji kat aku
puji kat die
ni page die

gi comment
ahaha~

tak kesah la kau menang atau tak
atleast kau cube
aku sebagai kawan sure support kau nye
tak sabar menanti AF9
good luck Echal


p/s: jangan tanye aku die ni laki or pompuan , nak taw tnye sendri . ahaha~
Echal , jgn marah
:P


EndLessly Story Copyright © 2011 All Right Reserved Sham Innocent
0

gambar Old School


hehe~
korang mesti nak tengok kan aku dulu2 macam mana ?
dengan kerelaan hati aku
aku tunjuk la kat korang gambar Old School aku
ahaha~

Limited taw
bukan senang nak tengok ni
kikiki~

okey lah
nak tengok ?
click sini oii !!
0

idola

Joe Hisaishi

si "Talented Ochestraman" dari Japan
Joe Hisaishi sama
IDOLA pujaan hatiku





aku suke bakat die
sangat best
die punye perfomace sume best2
lagu-lagu die pown best
aku harap boleh jadi macam die !
haha~

lagu die yang paling aku minati
MADNESS



Evanescence

hoho~
aku gile ngan group ni !
Punk Rock , Gothic music ape sume
tu care diorang bawak lagu ni

lagu paling taksub bg aku :
Call Me When Your Sober
Sweet Sacrifices
Everybody Fool
Bring Me to Life
layaannn~




Bunkface

si band Indie Malaysia
Pop punk Rock Alternative music band
panjang nye name
diorang ni cool sangat
suke sgt perfomance diorang !

lagu paling suke :
Revolusi
Through My Window
Situasi
Extravaganza
Silly Lilly
Bunk Athem




6ixth Sense

si band Indie jugak
vocalist nye suare WOW !
band yg active kat Malaysia
lagu nye pown best & unik
minat sgt kat band ni

lagu yg best :
Cinta yang Sempurna
Khatimah Cinta
Tak Bisa Memilihmu
Tanpa
Pemilik Hati




2

Gladiator !!

Sabtu
16 Januari 2011

aku ngan hausemate aku , nizam aziz
kuar pegi Summit Prade Bt Pahat

cadang nya nak teman mamat ni gi cari boat shoes
tapi sampai sana yang jadik
terjumpa pulak GLADIATOR SANDAL !
OMFG ! smart la shiall !
ahaha~






aku ngan nizam dah angau ngan natang tu !
aku sangke kan Bt Pahat ni ape je la yang ada
tp sebalik nye , bende yg kite nak tu la ade kat sini
tak payah nak g KL carik !
sini da ade

harge pown bole tahan !
adoii~
angau seyy !
siap berebut ngan nizam !
sape beli dulu !
ahaha~

soooo~
wahai GLADIATOR SANDAL
kamu milik siapa ?
saksikan la !



wahaha~
2

si Talam 2 muka



Talam 2 muka ?
macam mana tu ?

si talam 2 muka yang pandai berlakon
bila depan kata lain , bila belakang kata lain
terima kasih kawan !
aku sangat menghargai :)




tolong lah jangan perasan bagus !
aku menyampah tengok kau !
kenapa orang macam kau ni wujud kat dunia !
kau bukan kawan !
kau si kawan yang makan kawan !
ibarat gunting dalam kain !
tak sangke ekk !!




orang macam kau ni baik mati !
janji tak pernah di tunai kan !
kata-kata tak pernah dikota kan !
cehh ! ilunasi je sume tu !

dulu susah cari aku !
mintak tolong dengan ayat yang "bertaman" !
bile senang lupe aku !
aku mintak tolong ,
ayat "logi" yang kau bagi aku !
ada yang buat-buat tak kenal pown ada

kawan ke tu ?
kalau macam ni la kawan
sampai mati pown aku tak kan maaf kan kau !
haram lah semua yang aku bagi kau

FUCK YOU !!

4

sama ke ??



ni hah pelakon citer Merlin
Colin Morgan
ramai orang cakap muke aku same ngan die
lecture aku
member kolej aku
mak kawan aku
adoii
takk sama kan ?
:p
6

ohh tidakk !

ohh publicity !






si BARUAH ni nak sangat publicity !
okeyy saje , aku tunai kan permintaan die
aku ikowt care member aku !
kasi ajar sikit !

aku tak carik gadoh ngan die , die carik gadoh ngan aku !
ajak aku kuar !
pastu aku tolak !
then tibe2 cakap aku GAY BOY !

heh !
sape yang GAY BOY sebenar nye nie ?
aku cakap nak saman die , senyap terus !
pastu nak kate aku ugut die plakk !
haihh , budak ! budak !
blom matang lg , mcm ni lah jadikk nye !
nak sangat carik gadoh ngan aku !
padan muke !

aku tak carik gadoh ngan kaw !
kaw jangan carik gadoh ngan aku okeyy !
muhaha !

0

cili itu pedas !


biar "hot" , asal kan peramah
biar "kekwat" , asal kan tak bongkak
biar bodoh , asal kan jangan sombong
biar lupa diri , asal kan berbudi
biar hodoh , asal kan pandai bergaya
biar buta , asal kan jangan pekak
biar pemurah , asal kan bukan pengungkit
biar kaya , asal kan rendah diri
biar miskin , asal kan sedar diri
biar baik or jahat , asal kan jangan propa

berpakaian mahal dan "branded" , akhir nya berkafan jugak
berwangian dengan "perfume" mahal , akhir nya berkapur barus jugak
berbantal kenyal serta empuk , akhir nya berbantal kan tanah jugak
berumah banglo , akhir nya berliang lahad jugak
berkaya raya di dunia , akhir nya berfakir miskin di akhirat jugak

jangan kau megah apa yang kau ade sekarang !
jangan kau lupa asal usul kau !
jangan di lupa siapa Malaikat maut kau !
jangan kau lupa siapa pencipta kau !
ingat , apa yang kau miliki di dunia ni hanya sementara saja
hanya di dunia akhirat kekal selama-lama nya

pesanan kepada mereka termasuk aku jua
0

cinta Noktah !

Aku Menaip , bukan Menulis


kisah cinta seorang remaja lelaki yang setia tapi akhir nya cinta nya ditolak dan ditinggal kan
yang tinggal hanya lah warkah utk beliau saja
rasailah kepedihan yang di alami oleh pemuda ini sepanjang perjalanan cinta beliau

kisah nya bermula macam ni
aku yang bernama Samad hnya berumur 20 tahun
seorang pelajar di sebuah Kolej swasta
aku giat dalam dunia internet
sejak aku Form 3 lagi
bermula dari Friendster , lalu ke dunia Myspace
sekarang ni Facebook dan Twitter menjadi carta yang teratas
tapi cerita nya semasa aku bergiat dalam Myspace

dari Myspace aku kenal ramai kawan dari pelbagai negeri
dari Timur ke Barat , dari Selatan ke Utara
macam2 jenis kawan yang aku dah kenal
kawan yang terlalu baik ade , kawan yg terlalu jahat pon ade
ketika tu aku masih "single" lagi
so , agak nya dunia macam ni lah tempat aku cari jodoh
sehingga lah aku kenal seorang wanita ni
name die Sarah Simon , minah kacuk mat salleh
cantek sangat !
aku "add" die , aku ingat kan die tak "approve"
kemudian die "approve" lah
aku tak sangka sangat
dan sejak hari tu kami selalu "chating" bersama
die "comment" aku , aku "comment" die balik
aku suke care die , die ni agak peramah dan suke ambil berat
walaupun tak pernah jumpe , tapi aku dapat rase kan die dekat ngan aku
selalu "webcam" tu lain cerita , tapi aku rase die ni macam ade aura tarikan yang memukau . hehehe~
dari "webcam" lah aku dapat lihat rupa die secara
"live"

kemudian , aku mula lah kasi no telefon aku kat die
konon nye nak usha "line" , mane tau kalau dapat
hehehe~
"bile lah die nk contact aku ni , harap-harap die "contact" aku" . bisik hati aku
hasil nya , die "contact" aku
setelah tunggu lame , akhir nya die sudi jugak trima no telefon aku
terloncat bahagia aku ! huhu~
sejak hari tu , selalu juga kami bermesej , kadang kala "call"
rase sejuk je hati bile dengar suaranya yg merdu tu
tapi ketika tu kami masih kawan lagi
tiada "declaration" pape pon
hihihi~

dari "world Wide Web" , kami ke dunia nyata
aku tinggal di Johor , manakala die tinggal di Penang
kami sangat berjauhan ! yelah , sorang kat Utara , sorang kat Selatan
so , memang susah sekali la kalau nak berjumpa tu
tapi pada aku , jauh sekali mana pown aku tetap nak jumpa die
aku bercadang nak jumpe die bile cuti semester bermula
die pown ade ajak jumpe juga , so aku tekad cuti ni aku nak ke sana
kemudian , cuti semester bermula .


abes "Final Exam" saje , aku bergegas pergi beli tiket nak ke Utara
esok nya aku bertolak , dari Johor Bharu ke Butterworth Penang
tapi aku tak bagi tau pon aku nak datang sana
saja nak buat "suprise" kat die
"mesti die terkejut bile tengok aku tibe2 ade depan mata" , terlamun seketika
hampir 10 jam perjalanan , akhir nya aku sampai di Terminal Butterworth
sebelum aku ke Penang , aku ade mintak alamat umah die
konon nye nak kasi hadiah lah "time" hari jadi die
pada aku , Penang tu biase bagi aku sebab dulu keluarga aku pernah tinggal sini

kemudian aku naik Feri dari Butterworth ke Penang
bile tiba di terminal , lantas aku bergegas kat pakcik pemandu teksi
"pakcik , tolong bawak saya kat alamat ni ye pakcik" .
die tinggal kat Sg. Nibong , dalam 20 minit perjalanan macam tu
tiba di Sg. Nibong , hampir setengah jam aku cari jalan kerumah die
"adoii , mana la rumah minah ni , berapa la tambang teksi aku ni" . hati aku berkate
hasil nya , aku jumpe juga rumah die kat mana
"Alhamdulillah , jumpe juga rumah die !"
pakcik teksi tu behenti betul2 depan rumah die
tak sangka , cantik nya rumah die
syukur aku selamat sampai

tapi tepat je aku sampai rumah die
hati aku tibe-tibe terhenti dan tersentap
mate aku pula mengalir kan air mata
terkejut tak terkata , aku rase sedih sangat
aku terlihat sesuatu yang amat menusuk jiwa
aku terlihat . . . .


maaf yekk , penulis dah penat
hahaha~ nanti kan sambungan cerita ini
thanks sebab buang mase anda baca blog saya
tunggu yekk sambungan die




hasil karya
Sham Innocent

EndLessly Story Copyright © 2010 All Right Reserved Sham Innocent eL-Prada
0

sahabat yang lupa


sahabat
jangan lah kau lupa

dulu kau dihina
akulah pemuji kau
kau sudah lupa

sahabat
jangan lah kau lupa

dulu kau selalu bersedih
akulah penghibur kau
kau sudah lupa

sahabat
jangan lah kau lupa

dulu kau kesusahan
akulah pembantu kau
kau sudah lupa

sahabat
jangan lah kau lupa

dulu hidup kau dibawah
akulah membawa kau di atas
kau sudah lupa

sahabat
jangan lah kau lupa


dulu perjalanan kau kendala
akulah pendukung kau
kau sudah lupa

sahabat
jangan lah kau lupa

dulu diri kau kerdil
akulah bongsor kau
kau sudah lupa

sahabat
jangan lah kau lupa

dulu hidup kau rawan
akulah pengaman kau
kau sudah lupa

sahabat
jangan kau lupa

dulu kau penuh dengan tetiran
akulah pengasli kau
kau sudah lupa

wahai sahabat
kau sudah lupa
kau sudah lupa
kau sudah lupa
akan jasa insan digelar sahabat

dimana kedudukan bumi dan bulan
disitulah orbit nya

dimana ada gula
disitulah ada semut nya


dimana ada nadi
disitulah jantung nya

dimana kau berada
disitulah aku ada

ingatlah
ingatlah
ingatlah
wahai sahabat



hasil karya
Sham Innocent
EndLessly Story Copyright © 2010 All Right Reserved Sham Innocent eL-Prada
0

warkah untuk si "P"

bile duduk b'seorang
kepala mule kenang kan kisah lalu
adakala nya rindu
adakala nya benci
sehingga la aku terfikir
"kenapa la aku kenal ngan kau !"
tp d'sebalik celahan tu hati t'lintas jgak
"aku masih syg kn kau lg"

dari dulu , kemudian sampai la kehari ini
aku tak tahu kenapa aku ta boleh balik pada kau
mungkin aku benci kau
sebayak mana aku benci kau , aku cume ta boleh buat !
tapi kenapa ?
mungkin kau cinta pertama aku
mungkin jugak kau cinta aku yg paling lama
hampir 3 tahun !
sapa boleh lupe kan ?

aku teringat suatu ketika dulu
pertama kali aku jumpa kau
dari selatan ke utara
sanggup aku harungi seorang diri
hanya semata-mata mahu jumpa kau wahai
si "P"

lalu kite berjumpa
kau kata aku mcm Aliff Aziz
aku hanya tersenyum

kau temukan aku dengan bonda kau
aku hanya gembira

kau bawa aku kemana saja
aku hanya kegirangan

kau belikan aku seutas rantai
aku hanya teriak suka



kalau kau nak tahu
aku masih simpan lg rantai ni dengan rapi

tapi kenapa kau tibe2 berubah ?
kau ibarat si Merak yang sangat angkuh
kau lupe diri ibarat
si Tanggang

kau tipu aku !!
dalam diam kau da ada orang lain
sudah sebulan kau dengan die tanpa pengetahuan aku
apa ni ? kenapa tiba-tiba ?
mana janji-janji kau yang dulu ?
kenapa kau buat aku macam ni ?
apa salah aku ?

jika ini kesudahan nye
jika ini yg patut aku terima
dengan hati terbuka aku lepas kan kau
dan jangan kau balik pada aku !
biar pun hati ni mati
tapi aku rasa puas dihati

semakin hari semakin tenang
adakah dendam dibalas ?
takk , aku ta pernah dendam ngan sesiapa
melainkan kau yg hidupkan dendam dalam diri aku

3 tahun , mati bergitu saja
pernah kau fikir perasaan aku ?
sampai disini saja
jangan sesekali kau fikirkan nya
kerna perasaan tu da jadi tawar tanpa gula

0

Bisik-bisik hati



apakah hari ini merubah aku daripada hari-hari yang lain ?
aikk , kenapa kau kata bergitu ?

ntah lah
aku tak tahu kenapa
semakin hari semakin keliru
apakah ini salah aku ?

lalu hati kau berkata "jangan pendam , luah kan segalanya"
kenapa perlu di simpan ?
tak takot hati jadi melarat ke ?


hurmmm~
hati bertanya-tanya , minda jadi rusing , jiwa tidak tenteram
kenapa tiba-tiba hati ni dislubungi huruf "A" ?
mule-mule nye hanya seorang "A"
tapi kini menjadi Dua , lalu menjadi Tiga , kemudian Empat
dan seterusnya Lima !
apakah ini ?

jika ini selalu bermain di minda kau
adakah cinta LIMA SEGI yang berkait huruf "A" ?
dan kau hanya terperangkap di tengah-tengah nya !
kenapa ramai ? sampai macam tu sekali ?

yer !
sekali gus LIMA orang bermain diminda aku !
dan semua nama nya dimulakan dengan huruf "A"
kenapa harus jadi bergitu ?
apakah ini hanya lah ilunasi aku yang tak WUJUD ?

adakah tu yang kau fikir kan selama ni ?
kenapa bertepuk sebelah tangan ?
kenapa harus tunggu ?
menunggu terus sehingga muncul nye "Miracle" ?
bangun dari tidur , buka mata lalu kau pandang kesana
kau akan nampak , hanya SATU saja akan jadi milik kau Sham !
kenapa perlu LIMA ? bukan SATU ?


kerna yg kelima-lima "A" tu la yg selalu aku sangjung !
mereka lah yg menamani aku dalam kesepian
mereka lah menjadi pelita dalam kegelapan
meraka lah menjadi petunjuk jalan jika aku kesesatan
betol kate kau ! hanya SATU saje perlu aku pilih
tapi yang mana SATU ?

jangan ditunggu bulan jatuh keriba
kau ibarat orang hulu masuk kebandar
tak tahu hala kemana dituju
kalau diredah , takot tersesat pula
jadi , berhenti seketika
lalu fikir jalan mana yg sepatutnya dihala
pilih jalan yg betol , bukan yg salah !



jika aku pilih SATU saja "A" yg betol
macamana mereka yg EMPAT "A" tu ?
adakah aku kehilangan mereka ?
adakah aku bersalah pada mereka ?
kalau aku berjaya pilih seorang daripada mereka
bahagiakah aku ?
macamana kalau aku tersilap pilih ?
adakah semua ni berakhir bergitu saja ?

jika berjuang pada perkara yg tidak salah
tapi jika berjuang pada perkara yg salah
adakah kau akan dapat apa yang kau nak pada akhir nye ?
kalau betol la sedemikian , maka mereka perlu menerima seadanye
yg bersalah untuk semuanya adalah mereka yg mengahasut kau untuk juangkan apa yang kau nak tu adalah salah ?
jangan jatuh kedalam perangkap yg ditetapkan oleh kata-kata "anda tidak bersalah."
tapi aku masih mencarik jawapan yang sebenar
huruf "A" manakah yg aku harus dapat !
perkara ni selalu bermain d'minda
tunggu dan lihat hari esok !
hanya "Keadilan membawa Kebahagiaan"
1

Attention please !

nape aku nk comment blog kw takk bole ?
leceh ! macam2 die mintak !
blog aku ni agak CEREWET sikitt !
pada korang yg nk comment blog aku ni kene ikut syarat die !
1. korang mesti ada blog sendiri
2. masa korang nk comment , korang kene sign in blog korang under site ape !
senang cyte korang mesti bukak blog korang !
3. pada yg degil jugak , comment la , tp korang kene pilih account blog korang ! tengok gmbr ni ! lebeh kurang gitu la
4. korang kene jadik follower aku , br boleh comment ! kalaw tak korang diharamkan utk comment blog aku nie ! huahua !

tu saje , ta susah pown ! tp aku tak paksa untuk korang comment ! melawat blog aku pown , aku dah menghargai !

tp kalaw jadik follower lagi aku menghargai !
tp kalw comment lagi lagi la aku menghargai !

sekian terima kasih^^