SlideShow




1

kisah cinta aku ( episod 6)

Hari Esok



setelah hmpir sharian kami bertemu walaupun d'malam hari , namun aku rase bagaikan seratus hari aku jumpe . byk perkara yang kami laku kan . ibarat dunia nie kami yg punya . pada msa yang same , aku dpt taw byk bende tentang die . sukar utk d'lupa kan saat kite berdua tepi pantai yg beri byk kenangan manis b'same . kalw bole aku ta nak ke hari esok , aku nk kekal kan hari yg bahagia nie . tp ape kan daya .

semasa kami pulang ,aku sangka kan kami tak akan jumpe lepas beberapa bulan . maklum la , sorang d'utara , soorang d'selatan . ibarat kisah Adam bertemu Hawa . masing2 stay kat hujung dunia . jd , ni la peluang emas yg aku ade utk luah kan mase bersama "DiE" . parents aku pown nk b'angkat b'tolak ke Johor pada esok pg nye . berat nk tinggal kn tempat kenangan nie . aku harap sgt boleh jumpe "DiE" lepas nie . ape yang aku mampu buat cume tabah dan sentiasa menunggu hari yg seterus nye .

Tarikh : 21 Dec 2009
Masa : 7.45pg

aku t'dengar berita baik yg parents aku akn b'tolak k'johor pada esok kan hari , 22 Dec 2009 . ohh , terima kasih Tuhan . s'olah2 doa aku d'makbul kn . tanpa buang masa , aku pown text "DiE" . aku bwt temu janji ngan "DiE" ntok jumpe bwt kali ke-2 . happy "DiE" dgr good news nie . sanggup ta ckup tido semata2 kami dpt jumpe . wahh . seronok yg amat seyy . kami pown rancang utk jumpe lg . set mase dan tempat . kali nie awal skit dan "DiE" akan amek aku kat umah pakcik aku . alaa , tuan nye tempat , tade hal la kalw ta taw jalan , lg pown semalam "DiE" yg anta aku blik umah . so , tak hairan la kalw tibe2 je "DiE" ade kat dpn uma nk amek aku . ngeh ngeh ngeh~ kami set mase pkol 3 ptg mcm tu . so be ready yg b'temu dgn kekasih t'sayang utk 2nd time . wee~

jam menunjuk kan pkol 3 lebih . then aku pown tunggu "DiE" kat luah kawasan umah(umah pangsa jek) .. ade la dlm 10mnit aku tunggu "DiE" . br "DiE" smpai . t'loncat2 aku . agaga~ tak sangka dpt jumpe lg tanpa jemu , kami pown b'edar lalu menuju ke Queens Bay . kat sne jalan2 , makan2 , lepak2 , n many more yg kite bwt . sampai k'maghrib kami jalan2 . bak kate org , jalan ta ingt dunia . biase la tu an , bkn selalu , lg pown ni la peluang aku utk lepas kn rindu n lepas kn pape la (korang jgn pikir bukan2 ekk , lempang nt kang) . hehe . pastu lepakk kat kedai mamak b'dekatan ngan Queens Bay . b'rehatt seketika . letih b'jalan , n kami sembang2 je kat situ .

tetapiiii . hari ni mcm tidak hari semalam , kalw hari semalam , kami byk b'sembang sampai ta ckup mulut . hari ni diam skitt . so , mcm membosan kn . "DiE" pown diam jek . aku bingung jgak . adakah "DiE" bosan ngan aku . ? tp rupe2 nye tidak , "DiE" btw , "DiE" letih je , ta ckup tido . mne tak nye , lepak sampai pg subuh , pastu ari nie smbung lagi . memang la letih . so 2 jam kami dok kat kedai mamak tu . =.=" walaupun agak membosan kn , tp aku ta kesah pown . lg bgos dok kat kedai mamak tu drpd tak ade hala tuju . kn . ? kn . ? kn . ? kekeke~

Di kedai mamak tu aku cube la bwt kecoh2 skit . borak la ape yg patot , walaupon ape yg aku borak kan tu kosong , atleast ade la bnde yg tidak membosan kn . "DiE" tgk aku je , pastu senyum2 . malu siott . ahaha~ aku tanye "DiE" , awat tgk i cam tu . ? ade yg ta kene ke . ? kikiki~ "DiE" gelakk kecil . tade la , suke tgk u , cute sgt . ! heishh . aku ckp , jgn la ckp mcm tu , ta suke laa . padahal dlm hati suke . keke~ ala , mcm korang la jgakk an , org da puji , kne la cover . tp , "DiE" suke puji dri sndri , "DiE" ckp sape lg nk puji dri kite sndri kalw bukan kite . lg bagos la kite sndri yg puji diri kite . huhuhu~ btol jgakk kate "DiE" tu . tp jgn la lebih2 plakk ye kwn , nt riakk pulakk . huhu . bile aku tgk "DiE" nie , hati aku sejuk je , happy , seronok, teruja , bangga , n macam2 lg la . aku pown ta taw kenapa . tp bagi aku , "DiE" nie la org yg aku idam2 kn . sempurna pada aku . suke tgk "DiE" . HEEE~

hampir 2 jam kami kat kedai mamak tu , then kami pown b'angkat pulang , masing2 da letih , mata pown da rabak sbb ta cukup tido nye pasal . walaupon letih , tp aku rase macam nk luah kn mase lg je ngan "DiE" . apakan dayaa~ setelah byr bill mengeteh td , kami pown pulang . "DiE" anta aku , tibe d'umah tu , aku tak tahu la , kenape la hati aku beratt sangat nk tinggal kan "DiE" . ati aku sering b'kata , 'kenapa la aku dok jauh drpd "DiE" . kenapa la aku ta sebumbung ngan "DiE" . kenapa la aku mesti tinggal kn "DiE" . kenapa la aku mesti balik k'jOhor . ' b'tanye hati aku ni . kan bagos kalw "DiE" dok kat sbelah uma aku , hari2 bole jumpe . hurmm . nak bwt mcm mne , da nasibb badan . tp kalw ade rezeki yg lebih , umo yg lanjut , aku jnji kat "DiE" kite msti jumpe lg . sayangg nye haii kalw aku ta jumpe "DiE" lepas nie . aku harapp sgt sgt sgt & sgt . !

23 dec 2009 , kira2 dlm pkol 6 pg macam tu , waktu tu la waktu t'akhir aku jumpe "DiE" d'Penang . aku ta taw la lepas nie boleh jumpe "DiE" ke tak . kalw hubungan kami kekal lme , umo kami panjang , insyllah , bandar yg byk beri kenangan manis kat aku ngan "DiE" , mungkin aku lawati & peristiwa itu akan b'ulang ntok kali ke2 . aku berharap sgt . masing2 mengharapkan perkara yg lepas akn kmbali lagi . tapi , masa ta mengizin kan & b'lalu dgn pantas . kini , tiba la masa ntok ucap kan selamat tinggal . masing2 menpunyai harapan yg tinggi utk b'jumpe lg . SELAMAT TINGGAL PULAU PENANG . SELAMAT TINGGAL SAYANG , MOGA KITA JUMPA LAGI DIHARI YANG AKAN DATANG .