SlideShow




2

kisah cinta aku ( episod 4)

"kite kapel" diLafazkan



hye . kali ni aku nak cite macam mane kami d'istiharkan pasangan kekasih . so sweet & aku ta kan pernah sesekali lupakan memori ni . so degar kan la isi luahan aku hari nie . hehe .

20 December 2009 , lokasi di Public Bank Relau Penang , kire-kire dalam pukol 9 lebih malam . pertemuan aku & "DiE" untuk kali pertame membuat kan aku ta kan lupa kenangan masin ni sampai bile-bile . cara-cara kami bertemu telah pown aku cerita kan d'episod sblom nie . so kali ni aku sambung kan cerita nie .

lepas aku tunggu die kat Public Bank Relau tu , kami pown mule kan project yg d'rancang oleh nye . "DiE" nk bawak jalan-jalan . so aku pown ikowt la k'mane die nak bawak aku . ! tempat pertame yg kami kunjungi iaalah pusat karoke berdekatan dgn Bank tersebut . "DiE" jgak memakse aku mnyanyi walaopun aku ta pandai mnyanyi . tp ape kan daya , demi "DiE" , aku sambung nyanyi kan walaupun sumbang . huhu .

kami pilih 6 lagu je , sorang 3 lagu je . "DiE" pilih lagu , cinta mebunuhku , lg 2 aku ta ingt la . tp mmg best a lagu tu . maklum la , aku ni jarang karoke . so aku pulak pilih lagu cinta yg sempurna , lagu untuk mu , lg 1 aku ta ingt=.=" . sorry . haha . suara "DiE" sedap , aku suke dgr . ! nyanyian nye yg mendayu m'mbuat kan hati ku jua mendayu . Ohh tidakk . ! huhu .

lepas karoke ,destinansi s'terus nye , kami ke QB(Queens Bay) MAll . ! kami jalan2 kejap je . ! sebab da pukol 10 lebih , QB tu pown da nk tutup . so kami da tada hala tuju , kami lepak la d'tepi pantai QB Mall . Ohh shitt , sgt sweet time tu , kite bercerita mcm2 , mcm2 "DiE" tanye . "DiE" jgak terang kan ape yg "DiE" ta suke & ape yg "DiE" suke . kelemahan "DiE" jgakk aku da taw . rupe2 nye "DiE" ta suke cicak . kasi cicak kompom mejerit mcm nk pecah dunia . hehe . aku tanye "DiE" jgak , tape ke lepak sampai lewat malam & kalau bole sampai pagi . "DiE" ckp oke je , n da mintak permission dr parents "DiE" . so aq pown t'senyum dgn senang hati .

kire-kire dalam pukol 12 lebih , kami pown bertukar lokasi untuk melepak . kami ta suke lepak kat tepi pantai QB Mall tu . ramai orang & tak selese . so kami pown cari la port melepak yg aman sikit . ta jao dr QB Mall , masih d'area Mall tu lg . cume aman sikit . kami pown duduk la d'tepi pantai yg angin nye mendayu senda . d'hadapan nye k'lihatan k'indahan Jambatan Pulau Penang . d'sini la lafaz "kite kapel" d'lepas kan . hahah .

21 december 2009 , kire-kire dalam pukul 1 lebih pg , hati aku dengup dgn laju , kepale aku dok pikir wajah nye saje . kami duduk berdua d'tepi pantai yg indah tu ,tp jgn risau , masih ade org lagi , bukan b'dua saje , kang kene tangkap basah nanya aku . so aku pown b'tanye dgn "DiE" , u suke i tak . ? tesimpuh malu , lalu "DiE" m'jawab suke , suke sgt . "DiE" ckp aku nie best , romantik , baik sgt . adess . kembang sebentar time tu . hati aku cair bagai kn ice-cream d'masuk kn dlm oven . ! ahaha .. kemudian , dgn hati aku yg gagap serta gemetara lalu menanye "DiE" , "sudi tak kalau kite kapel . ?" agak tersengehh "DiE" time tu , senyum sampai k'telinga , lalu mnjawab , "sudi . ! i nk sgt kite kapel" . !

cuaca hujan bertukar cerah , angin bayu bertukar kencang , ombak kecil bertukar besar , macam tu la perasaan aku . hati aku bagai kan s'buah Gua si suluh oleh touchlight b'volt tinggi , abes terang Gua tersebut . ! mcm tu la aku rase , nak terlompat-lompat aku time tu . suke giler doe . !

pengistiharan sebangai kekasih b'laku di sebuah pantai yg sunyi dan aman , berserta kan bunyi pukulan ombak kecil , d'buaii angin yg bayu , d'sinari dengan bulan separa mngambang serta lampu Jambatan Pulau Penang b'ade belasan kilometer d'hadapan kami . 21 december 2009 , jam 1 lebih pg , kami dah pown jd kapel . janji d'mentarai , azam akan d'kotai ,serta mcm perjanjian t'tulis d'hati . aku ikowti semua k'hendak nye .

sejak masa itu , perkataan "I LOVE YOU" sering d'keluar kan dr mulut kami . ! alangkah indah nye pengistiharan s'bagai kekasih antara aku & "DiE" . tidak sesekali akan aku lupe kan .! aku janji aku akan jage "DiE" dgn s'penuh ati aku . ! Insyallah . ! kemudian .....

tunggu episod yang akan datang . mata da ngantok nie . mau tidoq la . ahaha . best tak episod kali nie . kalau best sila la komen yekk . jgn lupe , episod lain pown komen jgak aw . sorry la kalau ayat2 aku nie jiwang . ! ahahah . aku pown ta taw bile mase la aku pandang berkarang , BM fail pulakk tu . adehh . okeokeyy .next time kite sambung lagi . papai .!

2 comments:

are-lif

awk2.......skg nie ...? single k...wakakakakakakakakaaaakkakakaakkak....pewit jambu...wkakkakaka

Sham Innocent

how shit you are . !

Post a Comment