SlideShow




0

kisah cinta aku ( episod 3)

Pertemuan Kali Pertama



uitt . kite jumpe lg na . bgoih2 . angpa setia ngan aq . tgk total visitor aq asyk mningkat jek . tp ta dak follower =.=" . bgoih2 . hehe . ni nk sambung cite nie . dok habaq utara plak . ! mklum la . sambungan cite aq ni tentang org utara . ! >.< . jom layann . ! setelah berpuluh-puluh batu & beratus2 kilometer aku redah , kire-kire dalam pukol 5 petang mcm tu , akhir nye aku sampai di Penang dengan selamat . ! mcm cite Adam dan Hawa pulak >.< Hurm . lame nye aku tinggal kan Penang . ! kali ni masih jejak lg di Pulau Mutiara ni .

jiwa ku berkobar-kobar , hati dengan gembira , hajat bakal tercapai . aku pada masa tu berada di Relau Bayan Lepas Pulau Penang dengan tanpa segan silu terus mnghubungi "DiE" yang aku sekarang sudah sampai di Penang . ! Kami pown buat la temu janji untuk bertemu . "DiE" cakap ok saje & "DiE" akan tunggu aku .

sementara tu , aq bersama keluarga aq di Relau sedang menunggu kepulangan Pakcik aq dari Greek . kunci umah tade , so kene la tunggu . oleh itu , aq bercadang jumpe "DiE" lepas maghrib . "DiE" ckp oke saje & die tanye aq ta penatt ke . ? dtg dari Ipoh pastu terus ajak kuar . Alahaii , alangkah sweet nye Ngee~ . aku dgn bangga nye menjawab , tak Baby , anything for you . wakaka . lg pown bkn nye aq drive ann . so layan saje la . hehe .

kire2 dalam pukol 8 malam , aku bersama keluaga aku masih lg d'luar rumah sedang menunggu kepulangan Pakcik tu . die ni musnah kan rancangan aku la . da la ta mandi , pastu ta msuk umah lg , ta kan la nk jumpe die dgn keaadaan aku mcm nie . aku pown text la "DiE" . suruh "DiE" tunggu kejap . ! "DiE" pOwn oke saje . ! tp time tu aku tetap risau , kalau pakcik aq ta balik , abes la aku . ! kompom ta dpt jumpe sbb mak aku cadang nk stay kat umah pakcik aku lg sorang kat Sg. Nibong . Shitt . agak jauh dari Bayan Lepas . ! risau nih . ! for sure aku ta dapat jumpe "DiE" kalau macam nie & masti "DiE" marah kat aq .

kire-kire 3 jam lbih aku tunggu pakick aku , akhr nye die sampai jua . thx GOD . ! nasib baik die balik , kalau tak hampah perasaan aku sbb parents aku da decide & mule bertolak ke Sg. Nibong . Alhamdullilah ta jadi hasrat mereka kerna Pakcik ku sudah tiba . hehe . Ape lg , sepantas kilat aku msuk rumah die , then kemas sikit trus mandi & siap-siap .

aku pown text la "DiE" yg aku da ready ntok jumpe . tp , "DiE" ta reply . aq call "DiE" tp jua tidak d'angkat . adess , hati aq da risau semacam . "DiE" marah kan aq ke . ? aq pown terus call , call & call . 61 kali call die ta angkat . lalu hp aku d'tolak k'tepi menunjuk kan aku give up . ! lepas beberapa minit kemudian , hp aku memanggil aku balik , ade paggilan . ! Ohh damn , "DiE" call lah . ! dgn pantas aq jawab , " u , sorry sgt2 , i tertido . " kate nye . aq jawab tape la u , ingt kan marah kat i . so kami pown decide ntokk berjumpe .

kami set mase dan tempat , oleh kerana aku ingt2 lupe jalan Penang nie , sO aku pown suruh pakcik aku anta kat Bandar Relau . aq btw die , kite jumpe "Public Bank" Relau . so , "DiE" taw Bank tu kat mane . cantekk la . kire-kire dalam pukol 9 lebih , aku pown sampai d'Bank tersebut . tp masih tidak kelihatan Wajah nye . aku pown tggu la d'sana .

jantung berdegup dgn laju , kaki ta bole dok diam , hati t'tanye2 d'mane kah la si"DiE" nie . dlm 10 minit macam tu , kelihatan Kereta jenama Unser warne Maroon , d'pandu oleh seorang gadis berambut suku panjang serta d'kale kan dgn warna perang . hati ku bertanye , adakah "DiE" ? kelihatan gadis tersebut tersenyum2 , kemudian nye "DiE" melambai kearah aq yg terpinga2 . tak syak lg , "DiE" la org yg aq tertunggu2 . ! mak aikh , ganaz nye , bawak kereta besar , pastu sekali "DiE" kuar dr kereta nye , OMG . ! tggi hampir same dgn aku , berbaju kuning , berseluar suku pendek & berselipa . wahhh . tergoda tergamam tersengeh terharu ter ter ape2 lg lah . ! aku hnye mampu berkata , lawa nye u nie . ! ahahaha .

terlalu panjang la cerite nie . aq stop smpai sini he , nt aq cita balik , tggu taw . ! cite lg best tu , episod seterus nye , kami declare kapel . best lorh . tunggu yah . muax

0 comments:

Post a Comment