SlideShow




0

kisah cinta aku ( episod 5)

Janji

hye kawan . maaf kerana blog lambat update . bzy ngan project & assignment la . nyway , today aku nak sambung cerita cinta aku . maaf kerane bwt anda menunggu . !

  • lokasi : masih di Penang
  • mase : 1-2 pagi mcm tu
  • tarikh : 21 Dec 2009

setelah lazaf kapel d'ungkap kan . maka kami d'istiharkan sebangai pasangan kekasih . aku dgn hati yg gembira sehingga tak t'kate akhr nye mnjadi sbahagian dlm hidup "DiE" . aku tidak sesekali mnyesal pown terima "DiE" sbagai kekasih . bg aku , "DiE" la jantung aku , "DiE" lah nafas aku , "DiE" la dunia aku , "DiE" la jambatan ntokk aku k'seberang sungai yg dlm & "DiE" la segala2 bg aku .

dan , waktu yg tak kan aku lupe kan , kami pergi kesebuah pantai lg , disana aku d'interview macam2 . waktu tu , kami berlakon sebangai org yg br kenali . agak kelakar tp sgt bermakne bg aku . kami pura2 tak kenal , then kami terserempak berjumpe lalu menjadi kawan . dalam waktu itu la aku d'hujani dgn pelbagai soalan . ! ahaha . agak tergamam aku ketika itu sbb waktu tu la kami luah kan perasaan samada perasaan puas hati & tidak puas hati . kami bercerita serta memberi pendapat .....

DiE : hye . ! sorang jek ? tggu sape kat sni . ?

Aku : hye . yup , sorang jek . ta tggu sape2 pown . u ? dr mne nie & bwt ape kat sni ?

DiE : ohh . ta bwt pape . saje je jalan2 ngan sorang2 . i dr umah . hurm . i suke la tgk u . da b'punye ke blom . ?

Aku : erm . suke tgk i ? knape plak ? huhu . i sudah b'punye . br je declare kapel td . tp lover i da blik . u ?

DiE : ohh yeke ? tape ke kalw kite b'kwn , takowt lover awk marah nt . i pown br je declare kapel td . tp lover i da blikk jugakk . kite mcm ade persamaan je kn ? hihihi .

Aku : realy ? congrats . taw tape . ! mcm ade persamaan je . so mcm mne ngan lover u tu ? ok ? msti die untung dpt u kn . i tgk u ckup sempurna . hehe .

DiE : hurm . ntah la , lover i ni baek sgt , die romantik , i suke ngan die . tp ape yg i tak suke die ni mcm tak serius dlm relationship kami sekrang ni . walupun br je declare kapel , i tkot kalw die tipu i ke ape .

Aku : laahh . kenape ckp mcm tu . ? u ta caye kat die ke . ?

DiE : bkn tak caya , kalw die btol2 serius , knape die masih simpan gmbar ex lover die . ? knape die ta tukar name i kat hp die ngan name yg special . mcm i , i letak name die kat hp i "BiE" . tp die letak name i kat hp die ms_____(ms tu Myspace) . mcm ta alert or ta excited dlm relationship kami . bg i bende i bkn la bende simple or wat ever , bg i bende ni yg menunjuk kn die btol2 hanya ade i & alert dgn relationship die skrang ni . lgpown i ngan die da lame pggl BiE & Beby . tp nape die msih gune kn name tu ? gmbar ex die pown same ,kalw da ta ade pape nape simpan dlm hp lg . i ni kuat jeles org nye . i terus terang i ni betol2 kuat jeles & cepat rase jemu dgn org .so kalw bole i ta jemu ngan die & i nk syg kn die sorang je .

ketika itu aku terdiam sebentar . adess . aku pown ta terpikir , aku rase mcm bersalah je kat die . hati aku macam ta ikhlas je ngan "DiE" . lalu aku pown berkate . . .


Aku : hUrm . i ta taw nk kate ape la . myb die t'lupe or ta sengaja . u jgn la fikir lain kat die , i percaya , die msti syg gile kat u . i dpt rse kn k'iklhlasan die . walaupun i ta pnh jmpe or knl die , tp i dpt rase kn , die syg kan u dgn sepunuh ati die . caya lah .

DiE : i pOwn hope mcm tu . i ta nak die permainkan perasaan i sebab i pownda syg die sgtSGT .

Aku : tape okeyy . ! u jgn risau . kalau u fikir negative pd die .

setelah itu ,kami pown borak seperti biasa , alangkah indah nye ketika itu aku bersama "DiE" . sejak kami kapel , aku b'janji ngan "DiE" yang aku cube jadi orang yang setia . hanya "DiE" saje yang aku cintai . aku akan jaga "DiE" dgn sepenuh hati yang tulus . ibarat kain yang putih , aku cume mencorak kan nye dgn cantek . insyllah . ! hehe . jiwang tol ayat . " kalw bole , dlm hp i ni i nk ade no u sorang je . jujur la ngan i , jgn main kang perasaaan i " . " i syg kan u " . tu yg "DiE" kate kan pada aku . tersentuh hati pown ade . aku nmpk die btol2 ikhlas ngan aku . kalw aku ingkar dgn janji "DiE" , maka aku la org yg harcur kan harapan "DiE" . aku cube berjanji ngan "DiE" . aku ta kn lupe kan hati "DiE" . insyllah . !


lame kite borak , mcm2 janji kami buat sampai tak sedar jam menunjuk kan pukul 3 pg . hehe . kami pown beredar dr tempat tu . "DiE" bawak aku tempat makan kat nasi lemak liverpool . "DiE" ckp tempat tu best , so aku pown try la . best & sedap . abes makan kami pown pulang . masa nk pulang tu , aku rase hati aku betol2 berat nk tinggal kan die , mane la taw kan , mybe time tu first and last time kite jumpe . mybe ta kan jumpe dah . sayu hati ni jugakk . "u jage diri btol2 ok . ? ingt janji2 kita taw . kalw ade paper text i oke . u jage diri btol2 . " tu lapesanan aku kat "DiE" seblom die beredar . so , "DiE" pown pesan yang same kat aku . aku rase sayang sangat kat "DiE" . ta boleh gambar kan rase sayang aku kat "DiE" . hehe . jiwang lg . ! so , "DiE" pown berdar dr situ ntok pulang kerumah . da sampai uma "DiE" text , text punye text sampai tertido . huhu . bergitu cite nye . nt aku sambung lagi episod seterus nye ok . bubye . !
0

Salam Ramdhan




Salam Ramadhan ikhlas dari saya kepada anda semua . Moga Ramadhan kali ini penuh makna .
2

kisah cinta aku ( episod 4)

"kite kapel" diLafazkan



hye . kali ni aku nak cite macam mane kami d'istiharkan pasangan kekasih . so sweet & aku ta kan pernah sesekali lupakan memori ni . so degar kan la isi luahan aku hari nie . hehe .

20 December 2009 , lokasi di Public Bank Relau Penang , kire-kire dalam pukol 9 lebih malam . pertemuan aku & "DiE" untuk kali pertame membuat kan aku ta kan lupa kenangan masin ni sampai bile-bile . cara-cara kami bertemu telah pown aku cerita kan d'episod sblom nie . so kali ni aku sambung kan cerita nie .

lepas aku tunggu die kat Public Bank Relau tu , kami pown mule kan project yg d'rancang oleh nye . "DiE" nk bawak jalan-jalan . so aku pown ikowt la k'mane die nak bawak aku . ! tempat pertame yg kami kunjungi iaalah pusat karoke berdekatan dgn Bank tersebut . "DiE" jgak memakse aku mnyanyi walaopun aku ta pandai mnyanyi . tp ape kan daya , demi "DiE" , aku sambung nyanyi kan walaupun sumbang . huhu .

kami pilih 6 lagu je , sorang 3 lagu je . "DiE" pilih lagu , cinta mebunuhku , lg 2 aku ta ingt la . tp mmg best a lagu tu . maklum la , aku ni jarang karoke . so aku pulak pilih lagu cinta yg sempurna , lagu untuk mu , lg 1 aku ta ingt=.=" . sorry . haha . suara "DiE" sedap , aku suke dgr . ! nyanyian nye yg mendayu m'mbuat kan hati ku jua mendayu . Ohh tidakk . ! huhu .

lepas karoke ,destinansi s'terus nye , kami ke QB(Queens Bay) MAll . ! kami jalan2 kejap je . ! sebab da pukol 10 lebih , QB tu pown da nk tutup . so kami da tada hala tuju , kami lepak la d'tepi pantai QB Mall . Ohh shitt , sgt sweet time tu , kite bercerita mcm2 , mcm2 "DiE" tanye . "DiE" jgak terang kan ape yg "DiE" ta suke & ape yg "DiE" suke . kelemahan "DiE" jgakk aku da taw . rupe2 nye "DiE" ta suke cicak . kasi cicak kompom mejerit mcm nk pecah dunia . hehe . aku tanye "DiE" jgak , tape ke lepak sampai lewat malam & kalau bole sampai pagi . "DiE" ckp oke je , n da mintak permission dr parents "DiE" . so aq pown t'senyum dgn senang hati .

kire-kire dalam pukol 12 lebih , kami pown bertukar lokasi untuk melepak . kami ta suke lepak kat tepi pantai QB Mall tu . ramai orang & tak selese . so kami pown cari la port melepak yg aman sikit . ta jao dr QB Mall , masih d'area Mall tu lg . cume aman sikit . kami pown duduk la d'tepi pantai yg angin nye mendayu senda . d'hadapan nye k'lihatan k'indahan Jambatan Pulau Penang . d'sini la lafaz "kite kapel" d'lepas kan . hahah .

21 december 2009 , kire-kire dalam pukul 1 lebih pg , hati aku dengup dgn laju , kepale aku dok pikir wajah nye saje . kami duduk berdua d'tepi pantai yg indah tu ,tp jgn risau , masih ade org lagi , bukan b'dua saje , kang kene tangkap basah nanya aku . so aku pown b'tanye dgn "DiE" , u suke i tak . ? tesimpuh malu , lalu "DiE" m'jawab suke , suke sgt . "DiE" ckp aku nie best , romantik , baik sgt . adess . kembang sebentar time tu . hati aku cair bagai kn ice-cream d'masuk kn dlm oven . ! ahaha .. kemudian , dgn hati aku yg gagap serta gemetara lalu menanye "DiE" , "sudi tak kalau kite kapel . ?" agak tersengehh "DiE" time tu , senyum sampai k'telinga , lalu mnjawab , "sudi . ! i nk sgt kite kapel" . !

cuaca hujan bertukar cerah , angin bayu bertukar kencang , ombak kecil bertukar besar , macam tu la perasaan aku . hati aku bagai kan s'buah Gua si suluh oleh touchlight b'volt tinggi , abes terang Gua tersebut . ! mcm tu la aku rase , nak terlompat-lompat aku time tu . suke giler doe . !

pengistiharan sebangai kekasih b'laku di sebuah pantai yg sunyi dan aman , berserta kan bunyi pukulan ombak kecil , d'buaii angin yg bayu , d'sinari dengan bulan separa mngambang serta lampu Jambatan Pulau Penang b'ade belasan kilometer d'hadapan kami . 21 december 2009 , jam 1 lebih pg , kami dah pown jd kapel . janji d'mentarai , azam akan d'kotai ,serta mcm perjanjian t'tulis d'hati . aku ikowti semua k'hendak nye .

sejak masa itu , perkataan "I LOVE YOU" sering d'keluar kan dr mulut kami . ! alangkah indah nye pengistiharan s'bagai kekasih antara aku & "DiE" . tidak sesekali akan aku lupe kan .! aku janji aku akan jage "DiE" dgn s'penuh ati aku . ! Insyallah . ! kemudian .....

tunggu episod yang akan datang . mata da ngantok nie . mau tidoq la . ahaha . best tak episod kali nie . kalau best sila la komen yekk . jgn lupe , episod lain pown komen jgak aw . sorry la kalau ayat2 aku nie jiwang . ! ahahah . aku pown ta taw bile mase la aku pandang berkarang , BM fail pulakk tu . adehh . okeokeyy .next time kite sambung lagi . papai .!
0

kisah cinta aku ( episod 3)

Pertemuan Kali Pertama



uitt . kite jumpe lg na . bgoih2 . angpa setia ngan aq . tgk total visitor aq asyk mningkat jek . tp ta dak follower =.=" . bgoih2 . hehe . ni nk sambung cite nie . dok habaq utara plak . ! mklum la . sambungan cite aq ni tentang org utara . ! >.< . jom layann . ! setelah berpuluh-puluh batu & beratus2 kilometer aku redah , kire-kire dalam pukol 5 petang mcm tu , akhir nye aku sampai di Penang dengan selamat . ! mcm cite Adam dan Hawa pulak >.< Hurm . lame nye aku tinggal kan Penang . ! kali ni masih jejak lg di Pulau Mutiara ni .

jiwa ku berkobar-kobar , hati dengan gembira , hajat bakal tercapai . aku pada masa tu berada di Relau Bayan Lepas Pulau Penang dengan tanpa segan silu terus mnghubungi "DiE" yang aku sekarang sudah sampai di Penang . ! Kami pown buat la temu janji untuk bertemu . "DiE" cakap ok saje & "DiE" akan tunggu aku .

sementara tu , aq bersama keluarga aq di Relau sedang menunggu kepulangan Pakcik aq dari Greek . kunci umah tade , so kene la tunggu . oleh itu , aq bercadang jumpe "DiE" lepas maghrib . "DiE" ckp oke saje & die tanye aq ta penatt ke . ? dtg dari Ipoh pastu terus ajak kuar . Alahaii , alangkah sweet nye Ngee~ . aku dgn bangga nye menjawab , tak Baby , anything for you . wakaka . lg pown bkn nye aq drive ann . so layan saje la . hehe .

kire2 dalam pukol 8 malam , aku bersama keluaga aku masih lg d'luar rumah sedang menunggu kepulangan Pakcik tu . die ni musnah kan rancangan aku la . da la ta mandi , pastu ta msuk umah lg , ta kan la nk jumpe die dgn keaadaan aku mcm nie . aku pown text la "DiE" . suruh "DiE" tunggu kejap . ! "DiE" pOwn oke saje . ! tp time tu aku tetap risau , kalau pakcik aq ta balik , abes la aku . ! kompom ta dpt jumpe sbb mak aku cadang nk stay kat umah pakcik aku lg sorang kat Sg. Nibong . Shitt . agak jauh dari Bayan Lepas . ! risau nih . ! for sure aku ta dapat jumpe "DiE" kalau macam nie & masti "DiE" marah kat aq .

kire-kire 3 jam lbih aku tunggu pakick aku , akhr nye die sampai jua . thx GOD . ! nasib baik die balik , kalau tak hampah perasaan aku sbb parents aku da decide & mule bertolak ke Sg. Nibong . Alhamdullilah ta jadi hasrat mereka kerna Pakcik ku sudah tiba . hehe . Ape lg , sepantas kilat aku msuk rumah die , then kemas sikit trus mandi & siap-siap .

aku pown text la "DiE" yg aku da ready ntok jumpe . tp , "DiE" ta reply . aq call "DiE" tp jua tidak d'angkat . adess , hati aq da risau semacam . "DiE" marah kan aq ke . ? aq pown terus call , call & call . 61 kali call die ta angkat . lalu hp aku d'tolak k'tepi menunjuk kan aku give up . ! lepas beberapa minit kemudian , hp aku memanggil aku balik , ade paggilan . ! Ohh damn , "DiE" call lah . ! dgn pantas aq jawab , " u , sorry sgt2 , i tertido . " kate nye . aq jawab tape la u , ingt kan marah kat i . so kami pown decide ntokk berjumpe .

kami set mase dan tempat , oleh kerana aku ingt2 lupe jalan Penang nie , sO aku pown suruh pakcik aku anta kat Bandar Relau . aq btw die , kite jumpe "Public Bank" Relau . so , "DiE" taw Bank tu kat mane . cantekk la . kire-kire dalam pukol 9 lebih , aku pown sampai d'Bank tersebut . tp masih tidak kelihatan Wajah nye . aku pown tggu la d'sana .

jantung berdegup dgn laju , kaki ta bole dok diam , hati t'tanye2 d'mane kah la si"DiE" nie . dlm 10 minit macam tu , kelihatan Kereta jenama Unser warne Maroon , d'pandu oleh seorang gadis berambut suku panjang serta d'kale kan dgn warna perang . hati ku bertanye , adakah "DiE" ? kelihatan gadis tersebut tersenyum2 , kemudian nye "DiE" melambai kearah aq yg terpinga2 . tak syak lg , "DiE" la org yg aq tertunggu2 . ! mak aikh , ganaz nye , bawak kereta besar , pastu sekali "DiE" kuar dr kereta nye , OMG . ! tggi hampir same dgn aku , berbaju kuning , berseluar suku pendek & berselipa . wahhh . tergoda tergamam tersengeh terharu ter ter ape2 lg lah . ! aku hnye mampu berkata , lawa nye u nie . ! ahahaha .

terlalu panjang la cerite nie . aq stop smpai sini he , nt aq cita balik , tggu taw . ! cite lg best tu , episod seterus nye , kami declare kapel . best lorh . tunggu yah . muax
0

kisah cinta aku ( episod 2)

Penang Mari



hye . kite jumpe lg . ! kali nie aku sambung cerita cinta aku nie . kali ni aku cite kan macam mana kami jumpa . 1st time jumpe nie . ahaha . gile ahh . ! okeokeyy . ! tanpa buang masa , jom layann~

saat ke saat , minit ke minit , jam ke jam , hari ke hari . ibarat bumi berputar pada paksi nye . pejam celik pejam celik , kami da kenal hampir sebulan . banyak perubahan yang berlaku sejak aku kenal die nie . walaupun kami ta penah jumpe , tp aku kenal die macam da berpuluh tahun lame nye . aku rase perasaan aku lain daripada yang lain . bagi aku die nie cukup perfect . ! aku mule sayang die . tapi kan , time tu aku ngah in relationship lg ngan ex aku . da 3 tahun aku ngan die . at last die bwt taik ngan aku . die ade jantan lain tanpa pngetahuan aku . da sebulan diorang kapel . jahanam . ! ape lg , terus on the sport la putus . nasib bek aku da kenal ngan "DiE" nie . hehe .

so lepas aku putus ngan ex aku tu , kami blom kapel lg . sehingga lah kami jumpe br kami kapel . hahhh . ni nk dok cite nie . "DiE" ni orang Penang . so phm2 la , loghrat die pekat abes . ! naseb bek la aku paham . cuti sem menjelang . time tu bulan 12 . parents aku ajak g Kelantan . umah akak aku . so kami pown g la Kelantan . 5 hari aku disana . ! kami pergi ari isnin . so sampai hari jumaat la . hari jumaat tu da bertolak balik . bukan balik jOhor la , tapi ke Ipoh . umah makcik aku kat sane . ! sepupu aku kawen . ! so kene la hadir kan . !

jumaat sabtu & ahad kami menetap di Ipoh . setelah langsai mjlis perkahwinan sepupu aku tu , kire2 ahad siang la . kami bertolak ke Penang . ! time tu aku ta taw pown parents aku nk turun Penang . ! My Dad aku ckp , alang2 kat Ipoh ni , g la Penang skali . melawat pakcik aku kat sane . so peluang baik nie . bole aku jumpe "DiE" . ! cepat2 aku inform kat "DiE" . hehe . die pown ta sabar nk jumpe aku . Ohh tidakk . !

hari Ahad , kire2 dlm pukul 2ptg , kami bertolak ke Penang . perjalanan Ipoh ke Penang ambil mase dlm 3jam mcm tu . ! sO sampai Penang kire2 dlm pkol 5 lbih la . setiap detik perjalanan ke Penang , ati aku berkata2 , "bila lah nak sampai nie , ta sabar nye haii" .

hurm . letih lah . ! nt kite sambung lagi ekk . jgn wisau . nt aku cite lg ekk . ! aku cite lg dasyat drpd nie . hehehe . tunggu aww . ! papai^.^
0

kisah cinta aku ( episod 1)

Myspace



melayari internet adalah hobi aku waktu ketika dahulu . lepas kelas je mesti aku hadap laptop smpai lewat malam dan lupenk mandi . hehe . da tabiatt , nk buat mcm mane . aku selalu on MYSPACE . cari kawan , kacau2 orang , comment2 orang , and sambil2 mencari "mutiara" . hehe . hari demi hari , aku kumpul byk kawan dlm myspace aku . sekarang ni da cecah 2265 orang dah kawan kat myspace aku . sikit jekk .

berkawan nye kawan sampai lebam . until 1 day tu aku ke "die" ek(lupa lah) telah menjadi salah seorang kawan myspace aku . hehe . kami pown mule la bercomment2 ,berchating2 . kadang2 tu , aku marah die , & kadang2 die marah aku sebab kami ni jarang on9 . maklum la , semanjak tu aku bzy ngan game . mane ade mase nk on9 myspace . umah die pulak tade internet . so paham2 la . 1 day tu , die anta komen kat page aku , die marah & tulis " u nie . ! i on9 u ta on9 , u on9 i plakk ta on9 . ! " . so dengan ta banyak cerita nye , aku pown bagi la no. hp aku kat die . ! aku ckp kat die "jgn marah2 pasni , pape u text i kat no. tu . i tunggu ". wahaha . !

menjelang hari esok , waktu siang la mcm tu . tibe2 hp aku yang murah tu memekak . ! ade orang bwt panggilan daripada no yang syntax error(tidak diketahui). ! so aku pown jwp panggilan tu . ! pastu kan , ade suare ayu ckp ngan aku . ! die ckp " hye , u ni sham kan . ? " . aku jawab " aah , sape nie . ? ". die pown btw name sbnar die .! aku pown terpinga2 & blur seketika . ! ta sangka tu , die kolaku . nak loncat2+menjerit pown ade . nasib bek aku kontrol . ! hehe . !

sejak kejadian tu , kami rajen msj2 , kolling2 . tp kn , yg ta syok pasal die nie , mase koll , then borak2 , da abes borak je , ckp la gudnite ke , salam , take care ape sume . kadang2 ta sempat ckp die da letakk . bkn skali , tp banyak kali pulakk tu . adess . agak nye cara die mmg macam tu kowt . ! anyway , die mmg best . masyuk kepala . HEE~ . pastu kan , pastu kan , pastu kann . kami pown bersayang2 aww . die panggil aku "BiE" & aku panggil die "Baby" . ahaha . agak kelakar . start ari tu , panggilan tu kekal setiap kali kami msj together gether . hehehe .

kalau nak thu cerita seterus nye .tungguu . ! perjalanan cinta aku masih jao lg . ! hehehe . ! sorry la , ayat aku tungang langgar . maklum la , bahasa melayu gagal . ! ehh . jgn lupe aww , jd follower aku . ! papai . !