SlideShow




0

kenangan 2O1O

ape yg best kat 2O1O ?
sekarang da 2O11 lahh !! lupe kan sume tu !!
wahhh !! 2O1O la byk bg kenangan manis & pahit kat aku !
mcm2 berlaku kat tahun 2O1O tuu~
bersuka , berduka , semua nye tertulis dalam calendar aku .
bermula pada awal tahun 2O1O iaitu January !!
alaa , biase la celebrate new year !
dari ke tahun 2OO9 ke tahun 2O1O !!
celebrate nye kat KLCC KL !!
ehh , ape class celebrate kat umah !
hehe~ tukar arah mata angin jap , ape salah nye celebrate kat KL , tp tahun ni celebrate kat umahh . huhu~
aku celebrate ngan kwn2 jekk .
ade byk lg gambar sebenar nye , tapi kat laptop kwn .
lupe nk mintak =.="
tape2 , then tahun baru , azam baru !
"KONON" nye lahh ! tapi hampehh ! huhu~
January 2O1O jgak aku mule kn sem 4 .
kemudian pada bulan Febuary 2O1O , kenangan yang aku ta bOle lupe kan , budak sekolah lama aku buat reunion !!
rindu gile beb !! lame tak jumpe diorang .
bukan senang nak jumpe , time ni jela dapat jumpe .

sorry , muke aku agak huduh ! ahaha~
gambar byk lg , tp folder aku hilang , ni pown gambar dlm hp !
tu yang ta cantekk gambr nye~

seterus nye ke bulan March 2O1O!
bulan ni menyakitkan hati sikit !
aku pegi KL , jumpe ehem2~ laa !
tp kite gadOh saje , datang jaoh2 at last tak bahagia !
amacam ?? gambar tade , agak kecewa jugak la
tapi nk bwt mcm mane !
beralih kepada bulan April 2O1o
bulan kejatuhan aku !
bulan malang aku !
bulan puaka aku !
bulan pape lagi lahh !
sebab bulan ni aku PUTUS CINTA ngan org yg betol2 aku syg !
fuhh~ sedey beb ! dah la tgh final exam !
merapu meraban aku jwb !
anyway , aku trime jgak ngan hati terbuka !
contahi la mcm aku ! ahaha~
bulan May 2O1o !!
saham aku merumdum !
ada krisis dgn dunia luar yg ta bole disentuh(dunia internet lah!!)
kecoh 1 Myspace pasal aku & tett !!
aku ta boleh cerita kan !
so , biar lah RAHSIA !
anyway , krisis tu kembali reda pada awal bulan Jun
di bulan Jun 2O1o pulakk , aku enjoy !
pegi KL lg , meronggeng !
ahaha~
celebrate bifday member aku lah !
Echal Limited ! kat tepi tu ade gmbr die^^
best best best ! sgt best !
sorry , ni bukan pub okey !
ni K-BOX !
gambar aku agak huduh !
hehe~

bulan July 2O1o !!
bulan kelahiran aku kebumi la !
tapi tade ape yang best !
celebrate sorang2 :(
and bulan ni jugak aku naik sem 5
sem terakhir !
so kene keje keras !

bulan August 2O1O, bulan KEMERDEKAAN ! !
tapi aku ta merdeka pown , busy ngan projek !
aku bersama Groupmate aku pegi ke Kelantan Darul Naim
semata-mata nk bwt projek subject Usahawan ,
aku ke Negeri Timur itu !

dari Kluang Johor , kami ber 5 amek ketapi pegi ke Kelantan
best best best !


kemudian ke bulan September 2O1O !
bulan mulia iaitu bulan puase !
menahan lapar & dahaga dari terbit fajar hingga terbenam matahari
berpuase dgn Hausemate adalah sukar drpd berpuase dgn family
tapi nikmatt !! hehe~
dah puase pastu raye lahh !
Hari Raya Aidilfitri jatuh pada bulan October 2O1O !
raye sakan aku !
huahuahua~

pegi uma member , raye ngan member !
tp tahun 2O1O nye raye tak mcm tahun 2OO9
tak bape meriah !
pedulik la , janji aku beraya .
haha~ sorry , beraya umah org pakai suar pendekk !
kowajar nye ank Rahmat nieh !!

bulan 11 , bulan November 2O1O !
dah beraya sakan , hamekk kau !
keje berlambakk2 !
5 subjek , utk sem 5 nie !
5 Final Project kene setle kn dlm bulan ni !
Final Exam pown pada bulan ni
fuhhh~ busyy nak mati
tp , dalam jadual yg pack tu , ade terselit "melancong"
ahaha~
aku pegi Melaka wehh !
bestt ! pegi sane tak plan pown !
tibe2 jekk ! dah la tengah study week !
lg 4 hari je nk Final Exam !
ahaha~

sebenar nye 1st time aku pegi Melaka !
walaupown Melaka ni sebelah Johor jekk , tp tetap ta penah pegi !
negeri jauh2 penah lakk pegi !
ahaha~
akhir bulan ! bulan December 2O1O !
bulan Perpisahan segala2 nye
bulan berpisah dgn bdk2 kolej , classmate , hausemate !
sem akhir kate kn !
sedeyy :(


ni time maen bowling !
abes Final Exam jek mlm tu aku g maen bowling ngan bdak2 nie


gambar nie aku pegi Melaka lagi !
nie gambar time dah abes sem !

kiteorang bwt reunion balik pastu bercutey 2 hari 1 malam kat Pengkalan Balak Melaka !
6 bijik kete pegi !
17 orang dari berlainan negeri & daerah !
hamekk kaw !
tapi memang best nak matii !!
ahaha~

sorry , letak byk2 gambar2 nie !
nanti berat pulakk !
heh
pastu baru-baru nie aku pegi Singapore !
makcik aku bwt cukur jambul utk kelahiran ank pertama die
time tu sehari sebelum krismas
then malam jalan2 lah
tp ujan , so kami pegi Marina Barrage jekk



kat balakang aku tu , Marina Bay Sand Singapore Hotel !

Hotel tu baru bukak tak silap aku & hotel terbesar kat Singapore

atas die tu aku sangkakan Pisang ! tp bile dekat rupe nye Kapal !!

perghh~ best gile ! sehari 6OO dollar sing utk sewe !

adehh=.="

bergitu la serba sedikit tentang perjalanan aku sepanjang 2O1O

banyak kenangan manis & pahit yg ta bole aku lupe kan !

2O1O , thanks for everythings !

semadilah kau dengan TENANG^^

GOOD BYE 2O1O , & WELCOME 2O11 !!

0

Sahabat

mereka yg pernah berkongsi riang & duka

hausemate


mereka yg sentiasa berada dimana-mana


mereka yg selalu berjuang bersama-sama



mereka yg selalu di ingati


merekalah TULANG BELAKANG dalam hidup aku
thx SAHABAT
0

Pembinaan Semula

mencari bahan
mencari idea
membaiki tatabahasa
mencipta keunikan
memperbaharui blog
tu la usaha aku utk bina semula blog mcm SAMPAH ni .
huhu
maaf kerana lama menunggu
busy ngan stdy , tambahan pula internet yg menusuk jiwa
nanti kan kepulangan Endlessly Story
cewahhh~ ahaha~
if tomorrow never comes . . .

i'm sorry
for all the mean things might have said.

i'm sorry
for all the things i did or didnt do

im sorry
if i ever ignored you

im sorry
if i ever made you feel bad or put you down.

i'm sorry
if i ever thought i was bigger or better than you

i'm sorry
for every wrong i've ever done .


i'm writing this because what if tomorrow never comes ?

what if i never get a chance to say good bye to you or give you BIG hug

what if i never get to say i'm sorry or i miss you..

BUKAN . .



Bukan "1"


tapi bejuta

Bukan untuk diguna

tapi untuk dijaga

Bukan untuk dimusuhi

tapi untuk disayangi

Bukan untuk sementara

tapi untuk selamanya

Bukan untuk dilupakan

tapi untuk diingati

Bukan untuk ditingalkan

tapi untuk dirindui

Bukan hanya disini

tapi dimana-mana

Bukan setakat ini

tapi hingga ke hujung nyawa


itu la warkah untuk seorang sahabat yg setia :)
0

Tragedi 10/10/10



Kemalangan Ngeri Di KM244 yg membabitkan 2 buah bas 2 buah kereta serta sebuah van. Renung-renungkan lah kepada pemadu-pemandu



apabila kemalangan ngeri melayangkan 12 nyawa yg tidak berdosa


apabila kemalangan ngeri ini membabitkan kenderaan yg tidak bersalah


apabila kemalangan ngeri menyebabkan mayat-mayat mangsa bergelimpangan


apabia kemalangan ngeri ini memisahkan anggota badan mereka


apabila kemalangan ngeri ini menjadi mimpi buruk kepada mereka


apabila kemalangan ngeri ini amat tragis buat mereka


apabila kemalangan ngeri ini menyebabkan kesesakan lalulintas yg teruk


apabila kemalangan ngeri ini membuatkan mereka dalam tangisan kesedihan


INGAT LAH ORANG YANG TERSAYANG . JADIKAN MUSIBAH INI SEBANGAI PENGAJARAN


salam takziah kepada keluarga mangsa tragedi 10/10/10
1

kisah cinta aku ( episod 6)

Hari Esok



setelah hmpir sharian kami bertemu walaupun d'malam hari , namun aku rase bagaikan seratus hari aku jumpe . byk perkara yang kami laku kan . ibarat dunia nie kami yg punya . pada msa yang same , aku dpt taw byk bende tentang die . sukar utk d'lupa kan saat kite berdua tepi pantai yg beri byk kenangan manis b'same . kalw bole aku ta nak ke hari esok , aku nk kekal kan hari yg bahagia nie . tp ape kan daya .

semasa kami pulang ,aku sangka kan kami tak akan jumpe lepas beberapa bulan . maklum la , sorang d'utara , soorang d'selatan . ibarat kisah Adam bertemu Hawa . masing2 stay kat hujung dunia . jd , ni la peluang emas yg aku ade utk luah kan mase bersama "DiE" . parents aku pown nk b'angkat b'tolak ke Johor pada esok pg nye . berat nk tinggal kn tempat kenangan nie . aku harap sgt boleh jumpe "DiE" lepas nie . ape yang aku mampu buat cume tabah dan sentiasa menunggu hari yg seterus nye .

Tarikh : 21 Dec 2009
Masa : 7.45pg

aku t'dengar berita baik yg parents aku akn b'tolak k'johor pada esok kan hari , 22 Dec 2009 . ohh , terima kasih Tuhan . s'olah2 doa aku d'makbul kn . tanpa buang masa , aku pown text "DiE" . aku bwt temu janji ngan "DiE" ntok jumpe bwt kali ke-2 . happy "DiE" dgr good news nie . sanggup ta ckup tido semata2 kami dpt jumpe . wahh . seronok yg amat seyy . kami pown rancang utk jumpe lg . set mase dan tempat . kali nie awal skit dan "DiE" akan amek aku kat umah pakcik aku . alaa , tuan nye tempat , tade hal la kalw ta taw jalan , lg pown semalam "DiE" yg anta aku blik umah . so , tak hairan la kalw tibe2 je "DiE" ade kat dpn uma nk amek aku . ngeh ngeh ngeh~ kami set mase pkol 3 ptg mcm tu . so be ready yg b'temu dgn kekasih t'sayang utk 2nd time . wee~

jam menunjuk kan pkol 3 lebih . then aku pown tunggu "DiE" kat luah kawasan umah(umah pangsa jek) .. ade la dlm 10mnit aku tunggu "DiE" . br "DiE" smpai . t'loncat2 aku . agaga~ tak sangka dpt jumpe lg tanpa jemu , kami pown b'edar lalu menuju ke Queens Bay . kat sne jalan2 , makan2 , lepak2 , n many more yg kite bwt . sampai k'maghrib kami jalan2 . bak kate org , jalan ta ingt dunia . biase la tu an , bkn selalu , lg pown ni la peluang aku utk lepas kn rindu n lepas kn pape la (korang jgn pikir bukan2 ekk , lempang nt kang) . hehe . pastu lepakk kat kedai mamak b'dekatan ngan Queens Bay . b'rehatt seketika . letih b'jalan , n kami sembang2 je kat situ .

tetapiiii . hari ni mcm tidak hari semalam , kalw hari semalam , kami byk b'sembang sampai ta ckup mulut . hari ni diam skitt . so , mcm membosan kn . "DiE" pown diam jek . aku bingung jgak . adakah "DiE" bosan ngan aku . ? tp rupe2 nye tidak , "DiE" btw , "DiE" letih je , ta ckup tido . mne tak nye , lepak sampai pg subuh , pastu ari nie smbung lagi . memang la letih . so 2 jam kami dok kat kedai mamak tu . =.=" walaupun agak membosan kn , tp aku ta kesah pown . lg bgos dok kat kedai mamak tu drpd tak ade hala tuju . kn . ? kn . ? kn . ? kekeke~

Di kedai mamak tu aku cube la bwt kecoh2 skit . borak la ape yg patot , walaupon ape yg aku borak kan tu kosong , atleast ade la bnde yg tidak membosan kn . "DiE" tgk aku je , pastu senyum2 . malu siott . ahaha~ aku tanye "DiE" , awat tgk i cam tu . ? ade yg ta kene ke . ? kikiki~ "DiE" gelakk kecil . tade la , suke tgk u , cute sgt . ! heishh . aku ckp , jgn la ckp mcm tu , ta suke laa . padahal dlm hati suke . keke~ ala , mcm korang la jgakk an , org da puji , kne la cover . tp , "DiE" suke puji dri sndri , "DiE" ckp sape lg nk puji dri kite sndri kalw bukan kite . lg bagos la kite sndri yg puji diri kite . huhuhu~ btol jgakk kate "DiE" tu . tp jgn la lebih2 plakk ye kwn , nt riakk pulakk . huhu . bile aku tgk "DiE" nie , hati aku sejuk je , happy , seronok, teruja , bangga , n macam2 lg la . aku pown ta taw kenapa . tp bagi aku , "DiE" nie la org yg aku idam2 kn . sempurna pada aku . suke tgk "DiE" . HEEE~

hampir 2 jam kami kat kedai mamak tu , then kami pown b'angkat pulang , masing2 da letih , mata pown da rabak sbb ta cukup tido nye pasal . walaupon letih , tp aku rase macam nk luah kn mase lg je ngan "DiE" . apakan dayaa~ setelah byr bill mengeteh td , kami pown pulang . "DiE" anta aku , tibe d'umah tu , aku tak tahu la , kenape la hati aku beratt sangat nk tinggal kan "DiE" . ati aku sering b'kata , 'kenapa la aku dok jauh drpd "DiE" . kenapa la aku ta sebumbung ngan "DiE" . kenapa la aku mesti tinggal kn "DiE" . kenapa la aku mesti balik k'jOhor . ' b'tanye hati aku ni . kan bagos kalw "DiE" dok kat sbelah uma aku , hari2 bole jumpe . hurmm . nak bwt mcm mne , da nasibb badan . tp kalw ade rezeki yg lebih , umo yg lanjut , aku jnji kat "DiE" kite msti jumpe lg . sayangg nye haii kalw aku ta jumpe "DiE" lepas nie . aku harapp sgt sgt sgt & sgt . !

23 dec 2009 , kira2 dlm pkol 6 pg macam tu , waktu tu la waktu t'akhir aku jumpe "DiE" d'Penang . aku ta taw la lepas nie boleh jumpe "DiE" ke tak . kalw hubungan kami kekal lme , umo kami panjang , insyllah , bandar yg byk beri kenangan manis kat aku ngan "DiE" , mungkin aku lawati & peristiwa itu akan b'ulang ntok kali ke2 . aku berharap sgt . masing2 mengharapkan perkara yg lepas akn kmbali lagi . tapi , masa ta mengizin kan & b'lalu dgn pantas . kini , tiba la masa ntok ucap kan selamat tinggal . masing2 menpunyai harapan yg tinggi utk b'jumpe lg . SELAMAT TINGGAL PULAU PENANG . SELAMAT TINGGAL SAYANG , MOGA KITA JUMPA LAGI DIHARI YANG AKAN DATANG .
0

kisah cinta aku ( episod 5)

Janji

hye kawan . maaf kerana blog lambat update . bzy ngan project & assignment la . nyway , today aku nak sambung cerita cinta aku . maaf kerane bwt anda menunggu . !

  • lokasi : masih di Penang
  • mase : 1-2 pagi mcm tu
  • tarikh : 21 Dec 2009

setelah lazaf kapel d'ungkap kan . maka kami d'istiharkan sebangai pasangan kekasih . aku dgn hati yg gembira sehingga tak t'kate akhr nye mnjadi sbahagian dlm hidup "DiE" . aku tidak sesekali mnyesal pown terima "DiE" sbagai kekasih . bg aku , "DiE" la jantung aku , "DiE" lah nafas aku , "DiE" la dunia aku , "DiE" la jambatan ntokk aku k'seberang sungai yg dlm & "DiE" la segala2 bg aku .

dan , waktu yg tak kan aku lupe kan , kami pergi kesebuah pantai lg , disana aku d'interview macam2 . waktu tu , kami berlakon sebangai org yg br kenali . agak kelakar tp sgt bermakne bg aku . kami pura2 tak kenal , then kami terserempak berjumpe lalu menjadi kawan . dalam waktu itu la aku d'hujani dgn pelbagai soalan . ! ahaha . agak tergamam aku ketika itu sbb waktu tu la kami luah kan perasaan samada perasaan puas hati & tidak puas hati . kami bercerita serta memberi pendapat .....

DiE : hye . ! sorang jek ? tggu sape kat sni . ?

Aku : hye . yup , sorang jek . ta tggu sape2 pown . u ? dr mne nie & bwt ape kat sni ?

DiE : ohh . ta bwt pape . saje je jalan2 ngan sorang2 . i dr umah . hurm . i suke la tgk u . da b'punye ke blom . ?

Aku : erm . suke tgk i ? knape plak ? huhu . i sudah b'punye . br je declare kapel td . tp lover i da blik . u ?

DiE : ohh yeke ? tape ke kalw kite b'kwn , takowt lover awk marah nt . i pown br je declare kapel td . tp lover i da blikk jugakk . kite mcm ade persamaan je kn ? hihihi .

Aku : realy ? congrats . taw tape . ! mcm ade persamaan je . so mcm mne ngan lover u tu ? ok ? msti die untung dpt u kn . i tgk u ckup sempurna . hehe .

DiE : hurm . ntah la , lover i ni baek sgt , die romantik , i suke ngan die . tp ape yg i tak suke die ni mcm tak serius dlm relationship kami sekrang ni . walupun br je declare kapel , i tkot kalw die tipu i ke ape .

Aku : laahh . kenape ckp mcm tu . ? u ta caye kat die ke . ?

DiE : bkn tak caya , kalw die btol2 serius , knape die masih simpan gmbar ex lover die . ? knape die ta tukar name i kat hp die ngan name yg special . mcm i , i letak name die kat hp i "BiE" . tp die letak name i kat hp die ms_____(ms tu Myspace) . mcm ta alert or ta excited dlm relationship kami . bg i bende i bkn la bende simple or wat ever , bg i bende ni yg menunjuk kn die btol2 hanya ade i & alert dgn relationship die skrang ni . lgpown i ngan die da lame pggl BiE & Beby . tp nape die msih gune kn name tu ? gmbar ex die pown same ,kalw da ta ade pape nape simpan dlm hp lg . i ni kuat jeles org nye . i terus terang i ni betol2 kuat jeles & cepat rase jemu dgn org .so kalw bole i ta jemu ngan die & i nk syg kn die sorang je .

ketika itu aku terdiam sebentar . adess . aku pown ta terpikir , aku rase mcm bersalah je kat die . hati aku macam ta ikhlas je ngan "DiE" . lalu aku pown berkate . . .


Aku : hUrm . i ta taw nk kate ape la . myb die t'lupe or ta sengaja . u jgn la fikir lain kat die , i percaya , die msti syg gile kat u . i dpt rse kn k'iklhlasan die . walaupun i ta pnh jmpe or knl die , tp i dpt rase kn , die syg kan u dgn sepunuh ati die . caya lah .

DiE : i pOwn hope mcm tu . i ta nak die permainkan perasaan i sebab i pownda syg die sgtSGT .

Aku : tape okeyy . ! u jgn risau . kalau u fikir negative pd die .

setelah itu ,kami pown borak seperti biasa , alangkah indah nye ketika itu aku bersama "DiE" . sejak kami kapel , aku b'janji ngan "DiE" yang aku cube jadi orang yang setia . hanya "DiE" saje yang aku cintai . aku akan jaga "DiE" dgn sepenuh hati yang tulus . ibarat kain yang putih , aku cume mencorak kan nye dgn cantek . insyllah . ! hehe . jiwang tol ayat . " kalw bole , dlm hp i ni i nk ade no u sorang je . jujur la ngan i , jgn main kang perasaaan i " . " i syg kan u " . tu yg "DiE" kate kan pada aku . tersentuh hati pown ade . aku nmpk die btol2 ikhlas ngan aku . kalw aku ingkar dgn janji "DiE" , maka aku la org yg harcur kan harapan "DiE" . aku cube berjanji ngan "DiE" . aku ta kn lupe kan hati "DiE" . insyllah . !


lame kite borak , mcm2 janji kami buat sampai tak sedar jam menunjuk kan pukul 3 pg . hehe . kami pown beredar dr tempat tu . "DiE" bawak aku tempat makan kat nasi lemak liverpool . "DiE" ckp tempat tu best , so aku pown try la . best & sedap . abes makan kami pown pulang . masa nk pulang tu , aku rase hati aku betol2 berat nk tinggal kan die , mane la taw kan , mybe time tu first and last time kite jumpe . mybe ta kan jumpe dah . sayu hati ni jugakk . "u jage diri btol2 ok . ? ingt janji2 kita taw . kalw ade paper text i oke . u jage diri btol2 . " tu lapesanan aku kat "DiE" seblom die beredar . so , "DiE" pown pesan yang same kat aku . aku rase sayang sangat kat "DiE" . ta boleh gambar kan rase sayang aku kat "DiE" . hehe . jiwang lg . ! so , "DiE" pown berdar dr situ ntok pulang kerumah . da sampai uma "DiE" text , text punye text sampai tertido . huhu . bergitu cite nye . nt aku sambung lagi episod seterus nye ok . bubye . !
0

Salam Ramdhan




Salam Ramadhan ikhlas dari saya kepada anda semua . Moga Ramadhan kali ini penuh makna .
2

kisah cinta aku ( episod 4)

"kite kapel" diLafazkan



hye . kali ni aku nak cite macam mane kami d'istiharkan pasangan kekasih . so sweet & aku ta kan pernah sesekali lupakan memori ni . so degar kan la isi luahan aku hari nie . hehe .

20 December 2009 , lokasi di Public Bank Relau Penang , kire-kire dalam pukol 9 lebih malam . pertemuan aku & "DiE" untuk kali pertame membuat kan aku ta kan lupa kenangan masin ni sampai bile-bile . cara-cara kami bertemu telah pown aku cerita kan d'episod sblom nie . so kali ni aku sambung kan cerita nie .

lepas aku tunggu die kat Public Bank Relau tu , kami pown mule kan project yg d'rancang oleh nye . "DiE" nk bawak jalan-jalan . so aku pown ikowt la k'mane die nak bawak aku . ! tempat pertame yg kami kunjungi iaalah pusat karoke berdekatan dgn Bank tersebut . "DiE" jgak memakse aku mnyanyi walaopun aku ta pandai mnyanyi . tp ape kan daya , demi "DiE" , aku sambung nyanyi kan walaupun sumbang . huhu .

kami pilih 6 lagu je , sorang 3 lagu je . "DiE" pilih lagu , cinta mebunuhku , lg 2 aku ta ingt la . tp mmg best a lagu tu . maklum la , aku ni jarang karoke . so aku pulak pilih lagu cinta yg sempurna , lagu untuk mu , lg 1 aku ta ingt=.=" . sorry . haha . suara "DiE" sedap , aku suke dgr . ! nyanyian nye yg mendayu m'mbuat kan hati ku jua mendayu . Ohh tidakk . ! huhu .

lepas karoke ,destinansi s'terus nye , kami ke QB(Queens Bay) MAll . ! kami jalan2 kejap je . ! sebab da pukol 10 lebih , QB tu pown da nk tutup . so kami da tada hala tuju , kami lepak la d'tepi pantai QB Mall . Ohh shitt , sgt sweet time tu , kite bercerita mcm2 , mcm2 "DiE" tanye . "DiE" jgak terang kan ape yg "DiE" ta suke & ape yg "DiE" suke . kelemahan "DiE" jgakk aku da taw . rupe2 nye "DiE" ta suke cicak . kasi cicak kompom mejerit mcm nk pecah dunia . hehe . aku tanye "DiE" jgak , tape ke lepak sampai lewat malam & kalau bole sampai pagi . "DiE" ckp oke je , n da mintak permission dr parents "DiE" . so aq pown t'senyum dgn senang hati .

kire-kire dalam pukol 12 lebih , kami pown bertukar lokasi untuk melepak . kami ta suke lepak kat tepi pantai QB Mall tu . ramai orang & tak selese . so kami pown cari la port melepak yg aman sikit . ta jao dr QB Mall , masih d'area Mall tu lg . cume aman sikit . kami pown duduk la d'tepi pantai yg angin nye mendayu senda . d'hadapan nye k'lihatan k'indahan Jambatan Pulau Penang . d'sini la lafaz "kite kapel" d'lepas kan . hahah .

21 december 2009 , kire-kire dalam pukul 1 lebih pg , hati aku dengup dgn laju , kepale aku dok pikir wajah nye saje . kami duduk berdua d'tepi pantai yg indah tu ,tp jgn risau , masih ade org lagi , bukan b'dua saje , kang kene tangkap basah nanya aku . so aku pown b'tanye dgn "DiE" , u suke i tak . ? tesimpuh malu , lalu "DiE" m'jawab suke , suke sgt . "DiE" ckp aku nie best , romantik , baik sgt . adess . kembang sebentar time tu . hati aku cair bagai kn ice-cream d'masuk kn dlm oven . ! ahaha .. kemudian , dgn hati aku yg gagap serta gemetara lalu menanye "DiE" , "sudi tak kalau kite kapel . ?" agak tersengehh "DiE" time tu , senyum sampai k'telinga , lalu mnjawab , "sudi . ! i nk sgt kite kapel" . !

cuaca hujan bertukar cerah , angin bayu bertukar kencang , ombak kecil bertukar besar , macam tu la perasaan aku . hati aku bagai kan s'buah Gua si suluh oleh touchlight b'volt tinggi , abes terang Gua tersebut . ! mcm tu la aku rase , nak terlompat-lompat aku time tu . suke giler doe . !

pengistiharan sebangai kekasih b'laku di sebuah pantai yg sunyi dan aman , berserta kan bunyi pukulan ombak kecil , d'buaii angin yg bayu , d'sinari dengan bulan separa mngambang serta lampu Jambatan Pulau Penang b'ade belasan kilometer d'hadapan kami . 21 december 2009 , jam 1 lebih pg , kami dah pown jd kapel . janji d'mentarai , azam akan d'kotai ,serta mcm perjanjian t'tulis d'hati . aku ikowti semua k'hendak nye .

sejak masa itu , perkataan "I LOVE YOU" sering d'keluar kan dr mulut kami . ! alangkah indah nye pengistiharan s'bagai kekasih antara aku & "DiE" . tidak sesekali akan aku lupe kan .! aku janji aku akan jage "DiE" dgn s'penuh ati aku . ! Insyallah . ! kemudian .....

tunggu episod yang akan datang . mata da ngantok nie . mau tidoq la . ahaha . best tak episod kali nie . kalau best sila la komen yekk . jgn lupe , episod lain pown komen jgak aw . sorry la kalau ayat2 aku nie jiwang . ! ahahah . aku pown ta taw bile mase la aku pandang berkarang , BM fail pulakk tu . adehh . okeokeyy .next time kite sambung lagi . papai .!
0

kisah cinta aku ( episod 3)

Pertemuan Kali Pertama



uitt . kite jumpe lg na . bgoih2 . angpa setia ngan aq . tgk total visitor aq asyk mningkat jek . tp ta dak follower =.=" . bgoih2 . hehe . ni nk sambung cite nie . dok habaq utara plak . ! mklum la . sambungan cite aq ni tentang org utara . ! >.< . jom layann . ! setelah berpuluh-puluh batu & beratus2 kilometer aku redah , kire-kire dalam pukol 5 petang mcm tu , akhir nye aku sampai di Penang dengan selamat . ! mcm cite Adam dan Hawa pulak >.< Hurm . lame nye aku tinggal kan Penang . ! kali ni masih jejak lg di Pulau Mutiara ni .

jiwa ku berkobar-kobar , hati dengan gembira , hajat bakal tercapai . aku pada masa tu berada di Relau Bayan Lepas Pulau Penang dengan tanpa segan silu terus mnghubungi "DiE" yang aku sekarang sudah sampai di Penang . ! Kami pown buat la temu janji untuk bertemu . "DiE" cakap ok saje & "DiE" akan tunggu aku .

sementara tu , aq bersama keluarga aq di Relau sedang menunggu kepulangan Pakcik aq dari Greek . kunci umah tade , so kene la tunggu . oleh itu , aq bercadang jumpe "DiE" lepas maghrib . "DiE" ckp oke saje & die tanye aq ta penatt ke . ? dtg dari Ipoh pastu terus ajak kuar . Alahaii , alangkah sweet nye Ngee~ . aku dgn bangga nye menjawab , tak Baby , anything for you . wakaka . lg pown bkn nye aq drive ann . so layan saje la . hehe .

kire2 dalam pukol 8 malam , aku bersama keluaga aku masih lg d'luar rumah sedang menunggu kepulangan Pakcik tu . die ni musnah kan rancangan aku la . da la ta mandi , pastu ta msuk umah lg , ta kan la nk jumpe die dgn keaadaan aku mcm nie . aku pown text la "DiE" . suruh "DiE" tunggu kejap . ! "DiE" pOwn oke saje . ! tp time tu aku tetap risau , kalau pakcik aq ta balik , abes la aku . ! kompom ta dpt jumpe sbb mak aku cadang nk stay kat umah pakcik aku lg sorang kat Sg. Nibong . Shitt . agak jauh dari Bayan Lepas . ! risau nih . ! for sure aku ta dapat jumpe "DiE" kalau macam nie & masti "DiE" marah kat aq .

kire-kire 3 jam lbih aku tunggu pakick aku , akhr nye die sampai jua . thx GOD . ! nasib baik die balik , kalau tak hampah perasaan aku sbb parents aku da decide & mule bertolak ke Sg. Nibong . Alhamdullilah ta jadi hasrat mereka kerna Pakcik ku sudah tiba . hehe . Ape lg , sepantas kilat aku msuk rumah die , then kemas sikit trus mandi & siap-siap .

aku pown text la "DiE" yg aku da ready ntok jumpe . tp , "DiE" ta reply . aq call "DiE" tp jua tidak d'angkat . adess , hati aq da risau semacam . "DiE" marah kan aq ke . ? aq pown terus call , call & call . 61 kali call die ta angkat . lalu hp aku d'tolak k'tepi menunjuk kan aku give up . ! lepas beberapa minit kemudian , hp aku memanggil aku balik , ade paggilan . ! Ohh damn , "DiE" call lah . ! dgn pantas aq jawab , " u , sorry sgt2 , i tertido . " kate nye . aq jawab tape la u , ingt kan marah kat i . so kami pown decide ntokk berjumpe .

kami set mase dan tempat , oleh kerana aku ingt2 lupe jalan Penang nie , sO aku pown suruh pakcik aku anta kat Bandar Relau . aq btw die , kite jumpe "Public Bank" Relau . so , "DiE" taw Bank tu kat mane . cantekk la . kire-kire dalam pukol 9 lebih , aku pown sampai d'Bank tersebut . tp masih tidak kelihatan Wajah nye . aku pown tggu la d'sana .

jantung berdegup dgn laju , kaki ta bole dok diam , hati t'tanye2 d'mane kah la si"DiE" nie . dlm 10 minit macam tu , kelihatan Kereta jenama Unser warne Maroon , d'pandu oleh seorang gadis berambut suku panjang serta d'kale kan dgn warna perang . hati ku bertanye , adakah "DiE" ? kelihatan gadis tersebut tersenyum2 , kemudian nye "DiE" melambai kearah aq yg terpinga2 . tak syak lg , "DiE" la org yg aq tertunggu2 . ! mak aikh , ganaz nye , bawak kereta besar , pastu sekali "DiE" kuar dr kereta nye , OMG . ! tggi hampir same dgn aku , berbaju kuning , berseluar suku pendek & berselipa . wahhh . tergoda tergamam tersengeh terharu ter ter ape2 lg lah . ! aku hnye mampu berkata , lawa nye u nie . ! ahahaha .

terlalu panjang la cerite nie . aq stop smpai sini he , nt aq cita balik , tggu taw . ! cite lg best tu , episod seterus nye , kami declare kapel . best lorh . tunggu yah . muax
0

kisah cinta aku ( episod 2)

Penang Mari



hye . kite jumpe lg . ! kali nie aku sambung cerita cinta aku nie . kali ni aku cite kan macam mana kami jumpa . 1st time jumpe nie . ahaha . gile ahh . ! okeokeyy . ! tanpa buang masa , jom layann~

saat ke saat , minit ke minit , jam ke jam , hari ke hari . ibarat bumi berputar pada paksi nye . pejam celik pejam celik , kami da kenal hampir sebulan . banyak perubahan yang berlaku sejak aku kenal die nie . walaupun kami ta penah jumpe , tp aku kenal die macam da berpuluh tahun lame nye . aku rase perasaan aku lain daripada yang lain . bagi aku die nie cukup perfect . ! aku mule sayang die . tapi kan , time tu aku ngah in relationship lg ngan ex aku . da 3 tahun aku ngan die . at last die bwt taik ngan aku . die ade jantan lain tanpa pngetahuan aku . da sebulan diorang kapel . jahanam . ! ape lg , terus on the sport la putus . nasib bek aku da kenal ngan "DiE" nie . hehe .

so lepas aku putus ngan ex aku tu , kami blom kapel lg . sehingga lah kami jumpe br kami kapel . hahhh . ni nk dok cite nie . "DiE" ni orang Penang . so phm2 la , loghrat die pekat abes . ! naseb bek la aku paham . cuti sem menjelang . time tu bulan 12 . parents aku ajak g Kelantan . umah akak aku . so kami pown g la Kelantan . 5 hari aku disana . ! kami pergi ari isnin . so sampai hari jumaat la . hari jumaat tu da bertolak balik . bukan balik jOhor la , tapi ke Ipoh . umah makcik aku kat sane . ! sepupu aku kawen . ! so kene la hadir kan . !

jumaat sabtu & ahad kami menetap di Ipoh . setelah langsai mjlis perkahwinan sepupu aku tu , kire2 ahad siang la . kami bertolak ke Penang . ! time tu aku ta taw pown parents aku nk turun Penang . ! My Dad aku ckp , alang2 kat Ipoh ni , g la Penang skali . melawat pakcik aku kat sane . so peluang baik nie . bole aku jumpe "DiE" . ! cepat2 aku inform kat "DiE" . hehe . die pown ta sabar nk jumpe aku . Ohh tidakk . !

hari Ahad , kire2 dlm pukul 2ptg , kami bertolak ke Penang . perjalanan Ipoh ke Penang ambil mase dlm 3jam mcm tu . ! sO sampai Penang kire2 dlm pkol 5 lbih la . setiap detik perjalanan ke Penang , ati aku berkata2 , "bila lah nak sampai nie , ta sabar nye haii" .

hurm . letih lah . ! nt kite sambung lagi ekk . jgn wisau . nt aku cite lg ekk . ! aku cite lg dasyat drpd nie . hehehe . tunggu aww . ! papai^.^
0

kisah cinta aku ( episod 1)

Myspace



melayari internet adalah hobi aku waktu ketika dahulu . lepas kelas je mesti aku hadap laptop smpai lewat malam dan lupenk mandi . hehe . da tabiatt , nk buat mcm mane . aku selalu on MYSPACE . cari kawan , kacau2 orang , comment2 orang , and sambil2 mencari "mutiara" . hehe . hari demi hari , aku kumpul byk kawan dlm myspace aku . sekarang ni da cecah 2265 orang dah kawan kat myspace aku . sikit jekk .

berkawan nye kawan sampai lebam . until 1 day tu aku ke "die" ek(lupa lah) telah menjadi salah seorang kawan myspace aku . hehe . kami pown mule la bercomment2 ,berchating2 . kadang2 tu , aku marah die , & kadang2 die marah aku sebab kami ni jarang on9 . maklum la , semanjak tu aku bzy ngan game . mane ade mase nk on9 myspace . umah die pulak tade internet . so paham2 la . 1 day tu , die anta komen kat page aku , die marah & tulis " u nie . ! i on9 u ta on9 , u on9 i plakk ta on9 . ! " . so dengan ta banyak cerita nye , aku pown bagi la no. hp aku kat die . ! aku ckp kat die "jgn marah2 pasni , pape u text i kat no. tu . i tunggu ". wahaha . !

menjelang hari esok , waktu siang la mcm tu . tibe2 hp aku yang murah tu memekak . ! ade orang bwt panggilan daripada no yang syntax error(tidak diketahui). ! so aku pown jwp panggilan tu . ! pastu kan , ade suare ayu ckp ngan aku . ! die ckp " hye , u ni sham kan . ? " . aku jawab " aah , sape nie . ? ". die pown btw name sbnar die .! aku pown terpinga2 & blur seketika . ! ta sangka tu , die kolaku . nak loncat2+menjerit pown ade . nasib bek aku kontrol . ! hehe . !

sejak kejadian tu , kami rajen msj2 , kolling2 . tp kn , yg ta syok pasal die nie , mase koll , then borak2 , da abes borak je , ckp la gudnite ke , salam , take care ape sume . kadang2 ta sempat ckp die da letakk . bkn skali , tp banyak kali pulakk tu . adess . agak nye cara die mmg macam tu kowt . ! anyway , die mmg best . masyuk kepala . HEE~ . pastu kan , pastu kan , pastu kann . kami pown bersayang2 aww . die panggil aku "BiE" & aku panggil die "Baby" . ahaha . agak kelakar . start ari tu , panggilan tu kekal setiap kali kami msj together gether . hehehe .

kalau nak thu cerita seterus nye .tungguu . ! perjalanan cinta aku masih jao lg . ! hehehe . ! sorry la , ayat aku tungang langgar . maklum la , bahasa melayu gagal . ! ehh . jgn lupe aww , jd follower aku . ! papai . !
0

Exam time ..